Graniittitalosta tehtiin aiempaa energiatehokkaampi

Vakuutusyhtiö Ilmarisen omistama Graniittitalo saneerattiin energiatehokkaaksi.

Helsingin Kampissa sijaitsevaan Graniittitaloon toteutettiin kokonaisvaltainen energiatehokkuushanke vuoden 2017 aikana. Yhtenä Helsingin maamerkkinä toimiva kiinteistö on arkkitehtien Heikki ja Kaija Sirenin suunnittelema ja sen omistaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.

Energiatehokkuushankkeen yhteydessä kunnostettiin ja modernisoitiin käytännössä koko Graniittitalon talotekniikka, eli ilmanvaihto-, automaatio-, lämmitys-, jäähdytys- ja valaistusjärjestelmiä sekä parannettiin olosuhde- ja energiankulutusmittarointeja.

”Energiatehokkuushankkeessa teimme kohteessa monia muutoksia: muun muassa modernisoimme ilmanvaihtokoneet, paransimme vuokralaistilojen olosuhdeanturointia, uusimme valaistuksia, päivitimme automaatiojärjestelmän, nuohosimme ilmavaihtokanavat ja tasapainotimme IV-järjestelmät. Nyt hankkeen päätyttyä jatkamme kiinteistön etäkäyttöä ja optimointia”, kertoo projektia vetänyt Assemblinin projektijohtaja Vesa Harju.

Hankkeen kanssa samaan aikaan kiinteistössä toteutettiin merkittäviä vuokralaismuutoksia, joissa saneerattiin kokonaisia kerroksia. Projektin onnistuminen vaati tekijöiltä tiivistä yhteistyötä ja kommunikointia.

”Tekemällä yhteistyötä ja keskustelemalla avoimesti kaikkien toimijoiden kesken pystyimme saavuttamaan onnistuneen lopputuloksen. Kommunikointi oli erityisen tärkeässä asemassa etenkin silloin kun saneerasimme kiinteistön koko automaatiojärjestelmän. Automaatiojärjestelmä-muutokset koskivat yli 35 000 m2 kokoista aluetta”, Harju kertoo.

Kohteen suunnittelussa ja toteutuksessa erityistä huomiota vaati myös kiinteistössä toimiva Terveystalo. Terveystalon tiloja saneerattiin osittain yöaikaan ja viikonloppuisin ja näin pystyttiin minimoimaan mahdolliset häiriöt.

Energiatehokkuushankkeen valmistuttua Graniittitalossa pystytään vuositasolla säästämään yli 25 prosenttia lämmityksen, jäähdytyksen ja sähkön kulutuksissa.

Jätä kommentti

*

*