Graniittitalosta tehdään energiatehokas kiinteistö

Energiatehokkuushankkeen yhteydessä kunnostetaan ja modernisoidaan muun muassa Graniittitalon ilmanvaihto-, automaatio-, lämmitys-, jäähdytys- ja valaistusjärjestelmiä.

Helsingin Kampin yhtenä maamerkkinä toimivaa Graniittitaloa saneerataan parasta aikaa kiinteistön omistajana toimivan Ilmarisen toimesta. Energiatehokkuushankkeen toteutuksesta vastaa Assemblin.

Arkkitehtien Heikki ja Kaija Sirenin suunnittelemaan kiinteistöön on tulossa esimerkiksi Suomen suurin Lidl. Liike- ja asiakastiloja on kaiken kaikkiaan kahdeksassa eri tasossa, yhteensä yli 35 000 m2.

”Talo ei pysähdy, vaikka energiatehokkuushankkeen lisäksi kiinteistössä on käynnissä useampikin vuokralaismuutosurakka. Omalta osaltamme aktiivinen tiedotus ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa sekä omien toimenpiteidemme suunnittelu ja aikataulutus ovat olleet avainasemassa tässä kompleksisessa hankkeessa”, kertoo energiatehokkuushanketta johtava Vesa Harju Assemblinilta.

Energiatehokkuushankkeen yhteydessä kunnostetaan ja modernisoidaan muun muassa Graniittitalon ilmanvaihto-, automaatio-, lämmitys-, jäähdytys- ja valaistusjärjestelmiä sekä parannetaan olosuhde- ja energiankulutusmittarointeja. Energiatehokkuushankkeen valmistuttua Graniittitalossa pystytään vuositasolla säästämään yli 25 % lämmityksen, jäähdytyksen ja sähkön kulutuksissa.

Ilmarinen ja Assemblin solmivat vastikään kumppanuussopimuksen Ilmarisen kiinteistöjen energiamanageroinnista. Ilmarinen on Suomen yksi suurimmista kiinteistönomistajista noin 4,1 miljardin euron kiinteistösijoitusomaisuudellaan. Assemblinin palveluiden avulla Ilmarinen pystyy saavuttamaan tavoitteensa esimerkiksi rakennusten hiilijalanjälkien mittauksissa.

Lue lisää

Katso kaikki