GF:n Uponor-yrityskauppa päätökseen

Uusi putkiliiketoiminnan kokonaisuus keskittyy arvon luomiseen ja houkutteleviin markkinoihin.

GF:n pääkonttori Schaffhausenissa. Kuva: GF.

Kun kaikki julkisen käteisostotarjouksen ehdot ovat nyt täyttyneet, GF saattaa Uponor-yrityskaupan päätökseen tänään 13.11.2023.

Yhdistämällä voimansa Uponorin kanssa GF etenee matkalla kestävien vesi- ja virtausratkaisujen maailmanlaajuiseksi edelläkävijäksi. Tavoitteen tukemiseksi toisiaan täydentävät liiketoiminnat kootaan saman katon alle: uusi divisioona GF Uponor keskittyy talotekniikkaan, kun taas yhdyskuntatekniikkaan ja yleishyödyllisiin palveluihin liittyvä toiminta liitetään osaksi GF Piping Systems -divisioonaa. Michael Rauterkusista tulee GF:n johtoryhmän jäsen ja hän johtaa uutta divisioonaa yhdessä Uponorin johtoryhmän kanssa, kerrotaan GF:n tiedotteessa.

Organisaatiomuutokset toteutetaan vuoden 2024 aikana ja samanaikaisesti GF varmistaa ensiluokkaisen palvelutason ja liiketoiminnan jatkuvuuden asiakkailleen.

– Jatkamme strategiamme toteuttamista ja hyödynnämme voimakkaita maailmanlaajuisia trendejä, kuten tarvetta turvalliselle ja puhtaalle vedelle sekä energiatehokkuuden parantamista”, GF:n toimitusjohtaja Andreas Müller kertoo tiedotteessa.

– Kaikkien kollegoideni puolesta olen iloinen voidessani toivottaa Uponorin työntekijät tervetulleiksi ja aloittaa tämän uuden luvun yhdessä.

Uponorin toimitusjohtaja Michael Rauterkusista tulee GF:n johtoryhmän jäsen ja GF Uponor – divisioonan johtaja.

– Olen ylpeä voidessani jatkaa GF Uponorin johdossa yhdessä johtoryhmäni kanssa. Liiketoimintojemme yhdistäminen luo lisää mielenkiintoisia mahdollisuuksia, ja pystymme palvelemaan sekä nykyisiä että uusia asiakkaitamme entistä paremmin. Yhdessä luomme kestävien vesi- ja virtausratkaisujen globaalin johtajan. Odotamme yhteisen matkamme olevan menestyksekäs, Michael Rauterkus sanoo tiedotteessa.

GF jatkaa visionsa toteuttamista neljän divisioonan voimin, tavoitteenaan tulla alan edelläkävijäksi kestävässä kehityksessä ja innovaatioissa, tarjoten samalla asiakkailleen ensiluokkaista palvelua.

GF käynnistää kunnianhimoisen arvonluontiohjelman yrityskaupan täyden potentiaalin vapauttamiseksi nopeuttaakseen GF Piping Systems -divisioonan 2025-strategian toimeenpanoa ja hyötyäkseen maailmanlaajuisista megatrendeistä. GF Piping Systems keskittyy jatkossa teollisuus- ja yleishyödyllisiä palveluita tarjoaviin asiakkaisiin tarjoamalla kestäviä putkiratkaisuja esimerkiksi mikroelektroniikkaan, vedenkäsittelyyn, energiaan, kemialliseen käsittelyyn, merenkulkuun, datakeskuksiin sekä vesi- ja kaasulaitoksiin, tiedotteessa kerrotaan.

Uponorin yhdyskuntatekniikkaliiketoiminnasta tulee osa GF Piping Systemsia, mikä laajentaa ratkaisujen tarjoomaa asiakkaille. Uudessa GF Uponor -divisioonassa talotekniikan liiketoiminnat yhdistyvät, ja asiakkaille tarjotaan toisiaan täydentäviä tuotteita ja palveluja liittyen turvalliseen ja puhtaaseen veteen sekä energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen. Toisiaan täydentävien liiketoimintojen yhdistäminen luo molemmille divisioonille ihanteellisen alustan kehittää liiketoimintaansa markkinoilla, jota ovat täynnä mahdollisuuksia. Uponorin brändi edustaa korkeaa laatua ja innovaatiota, joten se edistää älykkäiden Building Flow -ratkaisujen kasvua, tiedotteessa kerrotaan.

Lue lisää

Katso kaikki