Gebwell rakentaa uuden tehtaan Puolaan

Tuotanto Puolassa alkaa alkukeväällä 2022.

Gebwell rakennuttaa uuden tehtaan vahvistamaan kilpailukykyään erityisesti kansainvälisillä markkinoilla.

Talotekniikka-lehti

Leppävirtalaisyhtiö Gebwell rakentaa parhaillaan uutta noin 4600 neliön tuotantotehdasta Puolaan. Yhtiöllä on ollut Puolassa toimintaa reilu 50 henkeä työllistävän tytäryhtiön muodossa yli kymmenen vuoden ajan.

Yhtiön mukaan tuotantomahdollisuuksia on tullut tarve lisätä saavutetun kasvun myötä.

­­– Nykyisen kysynnän määrä edellyttää laajentumista. Tavoitteenamme on kasvaa yhtiönä yli viisitoista prosenttia tulevina vuosina, mikä edellyttää toiminnalta uusia askelia. Hankittu tontti ja edelleenkin laajennettavissa oleva tuleva tehdas mahdollistaa meille nykyisen Puolassa tehtävän tuotantokapasiteetin kolminkertaistamisen tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Janne Rahunen kertoo tiedotteessa.

Gebwell on kaukolämpöratkaisuissa tällä hetkellä Puolan markkinoiden toiseksi isoin toimija. Nyt tehtävän tehdasinvestoinnin suuruus on lähes neljä miljoonaa euroa.

– Puolassa on hyvät markkinat jo itsessään, joihin kannattaa investoida. Sen lisäksi se tarjoaa otolliset olosuhteet keskeisen sijaintinsa sekä osaavan työvoiman ansiosta operoida lämmitysratkaisuja myös kasvun suhteen tärkeille Keski-Euroopan markkinoille, Rahunen lisää.

Yhtiön mukaan uusi tehdas ei vaikuta toimintaan Suomessa ja kotimainen tuotanto tulee jatkumaan normaalisti. Puolan tehtaassa pystytään tarvittaessa tukemaan myös kotimaan markkinoiden kasvua etätuotannollisesti.

­– Uuden tehtaan sijainnilla on merkittävä rooli myös tavaralogistiikan näkökulmasta. Puolassa tarvikkeet saadaan paikalliseen tehtaaseen parissa päivässä, kun taas Suomeen tilattaessa tarvikkeiden toimitusajat ovat käytännössä viikosta jopa lähes kahteen. Tällä on luonnollisesti jatkossa hyvin keskeinen kilpailuetu kansainvälistyvämmän kasvun tähtäimessä, Rahunen toteaa.

Tehtaan rakennustyöt on jo aloitettu, ja tuotanto Puolassa on tarkoitus avata alkukeväällä 2022.

 

Lue lisää

Katso kaikki