Geberitin myynti laski selvästi vuoden lopussa

Alustavien tietojen mukaan Geberit Groupin viime vuoden liikevaihto oli 2455,1 miljoonaa Sveitsin frangia (2007: CHF 2486.8 miljoonaa), laskua 1,3 prosenttia. Liikevaihto laskettuna paikallisilla valuutoilla oli kuitenkin 2,3 prosenttia edellisvuotta suurempi.
Vuoden viimeisellä neljänneksellä liikevaihto oli 495 miljoonaa Sveitsin frangia, laskua 10,5 prosenttia edellisvuoden vastaavaan jaksoon.
Alueelliset erot vuoden 2008 liikevaihdossa olivat suuret: Euroopan myynti kasvoi 2,6 prosenttia. Isossa-Britanniassa ja Irlannissa kasvu oli 24,5 prosenttia, Pohjoismaissa kuusi prosenttia. Saksassa myynti laski 2,5 prosenttia ja Italiassa 2,7 prosenttia. Espanjan ja Portugalin myynnin lasku oli yhdeksän prosenttia.
Kaukoidässä ja Tyynenmeren alueella myynti kasvoi yli 20 prosenttia ja Lähi-Idässä ja Afrikassa 19 prosenttia. Amerikan myynti pysyi edellisvuoden tasolla.
Yrityksen johto ennakoi käyttökatteen ylittävän hieman edellisvuoden tason ja jaettavan osingon olevan edellisvuoden tasolla. Lopulliset tilinpäätöstiedot julkistetaan 12.maaliskuuta.

Lue lisää

Katso kaikki