Gasum ostaa Enegian energiamarkkinapalvelut

Gasum ostaa suomalaisen energia-alan asiantuntijayrityksen Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnan.

Gasum ostaa suomalaisen energia-alan asiantuntijayrityksen Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnan.

Gasum on allekirjoittanut kauppasopimuksen Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnasta. Kauppa sisältää Enegia Consulting Oy:n, Enegia Portfolio Services Oy:n ja intStream Oy:n osakekannat. Kaupan odotetaan toteutuvan elokuun 2018 aikana.

Yrityskauppa vahvistaa Gasumin pohjoismaista strategiaa mahdollistamalla palveluiden laajentamisen energian tukkumarkkinoilla ja luomalla alustan tuotetarjoaman laajentamiseksi asiakkailleen.

”Energia-ala ja kaasumarkkinat muuttuvat vauhdilla. Enegian asiantuntijoiden osaaminen monipuolistaa ja vahvistaa Gasumin palvelukokonaisuutta. Yrityskauppa mahdollistaa entistä kokonaisvaltaisemmat palvelut nykyisille asiakkaillemme ja voimme toimia energia-alan suunnannäyttäjänä. Kauppa tarjoaa meille myös hyvän alustan kehittää tuotevalikoimaamme jatkossa laajentamalla palvelut niin maantieteellisesti kuin tuomalla uusia palveluita myös kaasumarkkinoille”, kertoo Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnan asiakkaina ovat energiayhtiöt, teollisuus ja julkinen sektori. Energiamarkkinapalveluissa työskentelee noin 35 ammattilaista energian hankinnassa ja myynnissä sekä päästökaupassa ja vihreissä sertifikaateissa.

Enegian energiamarkkinapalveluiden henkilöstö siirtyy yrityskaupan toteutuessa Gasumin palvelukseen. Energiamarkkinapalvelut jatkaa liiketoimintaansa ja palveluidensa tarjoamista nykyisille asiakkailleen. Yrityskaupan myötä Gasumin tavoitteena on laajentaa palvelutarjontaa maakaasumarkkinoille sekä yhtiön koko toiminta-alueella Pohjoismaissa.

”Kaupan myötä Enegiasta tulee EnerKey vetoinen energiajohtamisen asiantuntijatalo. Olemme tyytyväisiä siitä, että Gasum uutena energiamarkkinapalveluiden omistajana vahvistaa myös tämän liiketoiminnan kehittämisen ja laajentamisen edelleen”, toteaa Enegia Group Oyn toimitusjohtaja Kalle Ahlstedt.

Lue lisää

Katso kaikki