Fortum avaa kaukolämpöverkkonsa puhtaan energian tuottajille

Fortum avaa ensimmäisenä Suomessa kaukolämpöverkkonsa kaikille puhtaan energian tuottajille julkisin ostohinnoin.

Fortum avaa ensimmäisenä Suomessa kaukolämpöverkkonsa kaikille puhtaan energian tuottajille julkisin ostohinnoin.

”Avoimen kaukolämpöverkon ansiosta kaikilla on jatkossa mahdollisuus myydä ylijäämälämpöä verkkoomme. Voimme vähentää polttamalla tuotetun energian käyttöä hyödyntämällä entistä tehokkaammin kiinteistöissä tai teollisuusprosesseissa syntynyttä hukkalämpöä”, Fortumin kaukolämpöliiketoiminnan johtaja Mikael Lemström sanoo.

Fortum on kehittänyt asiakkaidensa kanssa hukkalämmön hyödyntämistä kaukolämpöverkossaan jo vuodesta 2014 saakka ostamalla lämpöä muun muassa sairaaloilta ja palvelinkeskuksilta.

”Laajennamme nyt toimintaa ja ryhdymme ostamaan lämpöä useammilta toimijoilta kuten toimistoista, taloyhtiöistä ja teollisuudesta. Ilmastonmuutosta voidaan torjua parhaiten yhteistyössä eri toimijoiden kesken”, Lemström kertoo.

Fortumin kaukolämpöverkkoalueet sijaitsevat Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Keski-Uudellamaalla ja Joensuussa. Tällä hetkellä hukkalämmön osuus lämmöntuotannosta esimerkiksi Espoossa on noin 20 prosenttia.

Fortumin tavoitteena on nostaa se vuoteen 2022 mennessä yli 30 prosentin, mikä on enemmän kuin Joensuun kaupungin kaukolämmön vuosikulutus. Muilla verkkoalueilla hukkalämpöä ei hyödynnetä vielä yhtä paljon.

Fortum on sitoutunut tuottamaan kaiken kaukolämpönsä hiilineutraalisti 2020-luvun loppuun mennessä. Tätä tavoitetta ei saavuteta yksistään korvaamalla fossiilisia polttoaineita biopolttoaineilla, vaan Fortum kehittää ja tarjoaa ratkaisuja energiatehokkuuden ja kulutusjouston lisäämisessä, älykkäässä lämmityksen säädössä sekä hukkalämpöjen hyödyntämisessä.

Lue lisää

Katso kaikki