FITech Energy Storage -hanke sai 420 000 euroa OKM:ltä

FITech Energy Storage -hanke sai 420 000 euroa OKM:ltä

FITech Energy Storage -hankkeelle 420 000 euron avustus OKM:ltä – avustus mahdollistaa energiavarastoinnin koulutusten kehittämisen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt FITech Energy Storage -hankkeelle yhteensä 420 000 euron avustuksen. Nyt myönnetty rahoitus on jatkoa aikaisempaan FITech Energy Storage -hankkeeseen, joka on yksi FITech-verkostoyliopiston kolmesta innovaatioyhteisöstä.

Hanke tarjoaa energian varastointiin ja konversioteknologiaan liittyviä yliopistokursseja maksuttomasti kenelle tahansa kiinnostuneelle. Se on pyörinyt yhden lukuvuoden ajan ja houkutellut mukaan osallistujia ympäri maata.

Älykkäisiin sähköenergiajärjestelmiin, liikenteeseen ja liikkuviin työkoneisiin sovellettavan energian varastointi- ja konversioteknologian (erityisesti akkuteknologian) kehitysvauhti on tällä hetkellä todella nopeaa. Suomen energia-alan tulevaisuuden uusiutumis- ja kilpailukyvyn kannalta työvoiman saatavuus ja ajantasainen osaaminen on ensisijaisen tärkeää ja FITech-kurssit tarjoavat nopeavaikutteisen reitin osaamisen kehittämiseen.

– Aihe on äärettömän ajankohtainen, sanoo hankkeen projektipäällikkö Pia-Liisa Äijö Vaasan yliopistosta.

– Energiajärjestelmät ovat suuressa murroksessa ja yrityksissä tarvitaan uutta osaamista nopeasti. Tämän tyyppistä koulutusta ei ole vielä juuri missään tarjolla ja jos onkin, hintalappu voi olla todella korkea. On mahtavaa, että voimme tarjota tuoreimpaan tutkimustietoon perustuvia kursseja elinkeinoelämälle maksutta.

Kursseja kehitetään työn oheen sopiviksi

Opiskelun ja työssäkäynnin yhdistäminen on osoittautunut haasteelliseksi osalle kursseista kiinnostuneille. Saadulla rahoituksella FITech Energy Storage -koulutuskokonaisuuden kursseja kehitetäänkin helpommin työn ohella suoritettaviksi.

– Ehkäpä myös koronan tuomat lomautukset voi hyödyntää käyttämällä ajan opiskeluun. Nyt kesälläkin on useampi joustavasti suoritettava verkkokurssi tarjolla, kannustaa Äijö.

FITech on seitsemän suomalaisen yliopiston perustama verkostoyliopisto, joka kolmen hankkeen kautta tarjoaa kaikille avoimia tekniikan alan opintoja jäsenyliopistojen tarjonnasta. Vaasan yliopisto koordinoi FITech Energy Storage -hanketta. Muut mukana olevat yliopistot ovat Aalto-yliopisto, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Jyväskylän yliopisto.

Lue lisää

Katso kaikki