Fiskars Groupin uudesta pääkonttorista arkkitehtoninen maamerkki Keilaniemeen

NCC on solminut pitkän vuokrasopimuksen Fiskars Groupin kanssa.

NCC on solminut pitkän vuokrasopimuksen Fiskars Groupin kanssa.

Fiskars Groupin pääkonttori muuttaa NCC:n kehittämään toimitilakohteeseen Keilaniemeen alkuvuonna 2022. Muotoilultaan uniikki rakennus toteutetaan BREEAM-ympäristöjärjestelmän mukaisesti, tavoitteena Excellent-taso.

Rakennuksen suunnittelun lähtökohtana on ollut luoda inspiroiva ja uniikki toimitila, joka näkyy ensimmäisenä porttina Kehä I:ltä saavuttaessa.

– Rakennuksen työympäristön suunnittelu tehdään yhdessä henkilöstömme kanssa siten, että ihmiset voivat tehdä parhaansa ympäristössä, joka tukee heidän hyvinvointiaan. Tavoitteenamme on helpottaa kontaktien luomista eri toimintojen ja tiimien välillä, kertoo Niklas Lindholm, Fiskars Groupin henkilöstöjohtaja.

Fiskars Group -brändeihin kuuluvat muun muassa Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Waterford ja Wedgwood. Yrityksellä on noin 7,300 työntekijää 30 maassa.

– Kiinteistökehittäjänä me haluamme luoda kestävää kehitystä edistäviä toimitiloja, jotka herättävät tunteita ja rakentavat uutta, elävää kaupunkikulttuuria. Fiskars Group edustaa rakennuksen omaperäiseen luonteeseen hyvin soveltuvia ainutlaatuisia brändejä, joita yhdistää kestävä muotoilu, korkea käsityötaito ja ymmärrys ihmisten arjesta, sanoo NCC:n yksikön johtaja Yirui Jiang.

NCC aloittaa kohteen rakentamisen maaliskuussa. Arvioitu valmistumisaika on joulukuussa 2021.

Kestävä kehitys näkyy suunnittelussa – rakennukselle lasketaan hiilijalanjälki

Rakennukselle haetaan kansainvälisen BREEAM-ympäristöluokituksen mukaista Excellent-sertifikaattia. Tavoitteena on suunnitella ja rakentaa ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä rakennus koko käyttöiän ajaksi.

– Rakennukselle lasketaan hiilijalanjälki ja suunnittelussa on kiinnitetty huomiota muun muassa tilojen muuntojoustavuuteen, käyttäjien hyvinvointiin, materiaali- ja energiatehokkuuteen sekä ilmastonmuutoksesta rakennettuun ympäristöön tuleviin vaikutuksiin, projektijohtaja Pirkka Pikkarainen kuvailee.

Arkkitehtitoimisto Sarcin suunnittelema toimitila toimii kiinteässä yhteydessä ympäröivään puistoon. Monitahokkaan muotoinen rakennus ja isot ikkunat avaavat yhteyden maisemaan kaikille työpisteille. Alueen sijainti kannustaa myös julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja työmatkapyöräilyyn.

——

Toimitila numeroina:

•    Toimitila: noin 10 000 kem2, 9 kerrosta
•    Valmistuminen: 12/2021
•    Tavoitteena BREEAM Excellent. BREEAM on kansainvälisesti suosituin rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä, jonka avulla arvioidaan kiinteistöjen ekologista, sosiaalista ja taloudellista vastuullisuutta.
•    Arkkitehti: Antti-Matti Siikala ja Riku Huopaniemi, Arkkitehtitoimisto SARC

Lue lisää

Katso kaikki