Fira lähtee vesivahinkojen estämiseen reaaliaikaseurannalla

Fira ehkäisee vesivahinkoja reaaliaikaseurannan avulla ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa.

Fira ehkäisee vesivahinkoja reaaliaikaseurannan avulla ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa.

Rakennusliike Fira Oy ottaa käyttöön ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa vesivuotojen reaaliaikaisen valvonnan kaikissa kohteissaan. Fiksuvesi-etäseurantapalvelu seuraa kiinteistön vedenkulutusta jatkuvasti ja hälyttää vuodoista.

Fira ja kiinteistöjen energianhallintaan keskittynyt Envera Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jossa kaikki Firan urakoimat kohteet varustetaan Enveran Fiksuvesi-etäseurannalla. Lisäksi Fira ottaa etäseurannan käyttöön takuunalaisiin jo valmistuneisiin kiinteistöihin. Palvelun käyttöönotto aloitetaan heti helmikuun alussa.

”Suomessa sattuu yli sata vuotovahinkoa päivittäin. Fiksuvesi-etäseurannalla vesijohtoverkoston vuodot saadaan selville ennen kuin niistä tulee isoja ja kalliita vahinkoja. Se, että otamme järjestelmän kohteissamme käyttöön, tarkoittaa asiakkaille mielenrauhaa ja parempia yöunia”, kuvailee Firan tuotannon kehityspäällikkö Jouko Soidinaho.

Soidinahon mukaan Fiksuvesi-etäseurannan käyttöönotto sopii Firan toimintamalliin ja liiketoiminnan periaatteisiin. Niissä painottuvat läpinäkyvyys ja reaaliaikaisella tiedolla johtaminen.

”Fira on tullut tunnetuksi rakennusalaa uudistavana innovatiivisena toimijana. Yhteistyö Firan kanssa on meille hieno mahdollisuus tuottaa säästöjä ja mielenrauhaa niin kiinteistöjen rakentajille, omistajille kuin käyttäjille jo rakennusvaiheesta lähtien”, sanoo Enveran toimitusjohtaja Henri Kajula.

Fiksuvesi-etäseurantapalvelu perustuu vesimittaria kuvaavaan kameraan ja vedenkulutusta analysoivaan pilvipalveluun. Päävesimittaria kuvataan reaaliajassa ja tieto tallennetaan palvelimelle.

Palvelu analysoi vedenkulutuksen muutoksia ja tekee kulutuspoikkeamista tarvittavat hälytykset. Kulutustiedot tallennetaan isännöinnin järjestelmiin ja sovittaessa vesimittarilukemat toimitetaan kuukausittain vesiyhtiölle.

Palvelusta on merkittäviä hyötyjä niin rakennuttajille, taloyhtiöille kuin asukkaille. Fiksuvesi-etäseurannan avulla vesivuodot ja mahdolliset vesivahingot havaitaan aiempaa huomattavasti nopeammin.

Vesivahingot voidaan rajata ennen kuin kustannukset karkaavat käsistä. Rakennuksen valmistuttua voidaan varmistua, että mahdollisiin ongelmatilanteisiin puututaan ripeästi.

Pelkästään tammikuussa 2018 Fiksuvesi-etäseuranta hälytti yhteensä 1380 vesivuodosta noin 5500 kiinteistön kannassa. Havaittujen vuotojen suuruus vaihteli alle desilitrasta reiluun sataan litraan minuutissa.

Vuositasolla nämä vuodot aiheuttaisivat korjaamattomina yli seitsemän miljoonan euron kustannukset pelkästään vuotoveden osalta. Useissa tapauksissa vuodot voisivat vahingoittaa kiinteistön rakenteita merkittävästi.

Lue lisää

Katso kaikki