Fira kunnostaa startupeille tilat Otaniemeen

Startup-toiminnan ja yritysyhteistyön keskittymälle synnytetään tilat Aalto-yliopiston entisen Sähkötekniikan korkeakoulun tiloihin.

Fira kunnostaa startup-toiminnan ja yritysyhteistyön keskittymälle tiloja Aalto-yliopiston entisen Sähkötekniikan korkeakoulun tiloihin. Otakaari 5:ssä sijaitsevan noin 25 000 neliömetrin kokoisen tilakokonaisuuden omistaa Aalto-yliopistokiinteistöt Oy.

Startup-keskittymän tilasuunnitelmia kehitettiin Firan vetämissä Verstas-työpajoissa ennen rakennustöiden käynnistymistä. Verstas-työskentelyssä hankkeen eri osapuolet kokoontuivat saman pöydän ympärille ja osallistuivat tilojen suunnitteluun. Onnistuneen tilakonseptin kannalta oli tärkeää, että myös tilojen tulevat käyttäjät saivat toiveitaan ja tarpeitaan esiin.

1960-luvulla valmistuneen ja peräti 25 000 neliömetriä kattavan rakennuksen kunnostus toteutetaan vaiheittain, yksi alue kerrallaan. Ensimmäiset startupit pääsevät muuttamaan Otaniemen kampusalueella sijaitseviin kunnostettuihin tiloihin syyskuussa 2017.

”Yritykset tuovat uutta elämää Otaniemen yliopistokampuksen historiallisiin punatiilirakennuksiin, kun kampusalueen startup-toimintaa keskitetään yhteen paikkaan. Sähkötalo, jonne startup-keskittymä asettuu, muistuttaa muodoltaan kalanruotoa. Siksi myös kunnostustyöt etenevät vaiheittain kysynnän mukaan, yksi osa kerrallaan”, sanoo Firan Verstaiteilija Eelis Rytkönen.

”Sähkötalon on suunnitellut 1960-luvun lopulla Olli Vikstedt. Rakennus on tarkoitus modernisoida vanhaa kunnioittaen ja säilyttäen. Vaikka koko talotekniikka päivitetään nykyaikaiseksi, ei kaikkia sisäpintoja kuitenkaan viimeistellä loppuun asti, vaan ne jätetään rouheiksi. Näin myös tiloissa toimivat startupit pääsevät itse muokkaamaan tiloja mieleisikseen”, kertoo Aalto-yliopistokiinteistöjen investointipäällikkö Eetu Ristaniemi.

Fira toimii hankkeessa projektinjohtourakoitsijana vastaten myös hankkeen suunnittelusta.

Lue lisää

Katso kaikki