Finndomo etabloituu Venäjän pientalomarkkinoille

Pohjoismaiden johtavan pientalovalmistajan Finndomon tavoitteena on olla johtava ulkomainen pientalovalmistaja Luoteis-Venäjällä. �?�Keskitämme myyntiämme lähinnä Pietarin ja Moskovan seuduille, jossa on kymmeniä miljoonia asukkaita. Suurkaupunkien alueilla ostovoima on korkeimmillaan ja keskiluokka vaurastuu nopeimmin�?�, sanoo Finndomon konsernijohtaja Pertti Lehti. �?�Meillä on myös vahvaa osaamista aluerakentamisessa, jota haluamme tehdä yhteistyössä merkittävimpien alan toimijoiden kanssa.
�?�Finndomo seuraa Venäjälle etabloitumisessa pitkän aikavälin strategiaansa. Aloitimme Venäjän markkinoiden tutkimisen jo vuonna 2006 ja nyt olemme valmiita käynnistämään pientalojen myynnin ja alueiden rakentamisen laajemmassa mittakaavassa. Venäjän markkinoille menon puolesta puhuu kuluttajien kasvava laatutietoisuus, energiatehokkaiden asuntojen tarve sekä Venäjän viranomaisten puurakentamisen edistämisohjelmat�?�, Pertti Lehti jatkaa.

Finndomon paikallinen myyntiyhtiö, Finndomo Rus, perustettiin vuonna 2007, ja se sijaitsee Pietarin keskustassa. Finndomo Rusin toimintoja johtaa venäläinen toimitusjohtaja Elena Belova.

K-rauta myy Finndomon taloja Venäjällä
Ensimmäinen talomyyntipiste K-rauta Rustaveliin

�?�K-rauta on myynyt kymmeniä tuhansia Finndomo-taloja Suomessa yli 30-vuotisen yhteistyömme aikana, ja nyt olemme solmineet yhteistyösopimuksen K-raudan kanssa talojemme myynnistä myös Venäjällä�?�, kertoo Finndomon Venäjän toiminnoista vastaava myynti- ja markkinointijohtaja Peter Nordgren.

�?�K-raudalla on jo vuosien kokemus toimimisesta Venäjän markkinoilla ja kahdeksan myymälää. Uskomme, että pientalomarkkinat Venäjällä kasvavat merkittävästi ja sitä kautta myös rakennustarvikkeiden ja sisustusmateriaalien myynti �?�, Rautakesko Oy:n varatoimitusjohtaja Seppo Hämäläinen toteaa.

Finndomo asuntomessuilla Pietarissa

Venäjän ensimmäiselle asuntomessualueelle Pietarissa Finndomo on rakentanut kaksitoista pientaloa. Messutalojen ja -alueen rakentaminen on tapahtunut pääasiassa yhteistyössä YIT Lentekin kanssa. YIT on omien messutalojensa ohella rakentanut alueen infrastruktuurin.

Asuntomessualue sijaitsee Koltushin kylässä, vain 15 kilometrin päässä Pietarista itään. Messujen teemoina ovat suomalaisen pientalorakentamisen ammattitaito ja laatu, korkeatasoinen suunnittelu sekä harkitut ja laadukkaat materiaalit rakentamisessa ja sisustamisessa.

Arkkitehdit Lasse Juselius ja Severi Blomstedt ovat suunnitelleet kaikki Finndomon messuilla olevat kaksikerroksiset talot. Ne ovat 130-170 neliömetrin suuruisia ja niissä on 5-6 huonetta, terassit ja autokatokset.
Kahdestatoista messutalosta Finndomo on sisustanut valmiiksi kolme taloa osoittaakseen, että pientalotalo muuntautuu helposti erityyppisille perheille. Messuilla esiteltävät asunnot edustavat myös eri tyylisuuntia, joita ovat suomalainen design-koti, venäläinen design-koti, sekä K-raudan sisustusratkaisuja edustava koti.
Talopaketit on valmistettu Suomessa Finndomon Sonkajärven tehtaalla. Talojen rakentaminen työmaalla on tapahtunut suomalais-venäläisin voimin. Käytetyt materiaalit ovat pääosin suomalaisia.
Messut ovat avoinna 15.9.-9.11.2008 välisenä aikana. Ensimmäiset neljä viikkoa (12.10.2008 saakka) messut ovat auki päivittäin ja seuraavat neljä viikkoa viikonloppuisin.

Lue lisää

Katso kaikki