FinnBuild käynnissä Helsingissä – Katso kuvakooste tapahtumasta

Vuoden LVI-asentajaksi valittiin Unidrainin, Suomen LVI-liiton ja Talotekniikka-lehden järjestämässä kilpailussa Mika Malassu. Saipu Oy:ssä työskentelevä Malassu toimii parhaillaan LVI-asennusten nokkamiestehtävissä suuressa uudiskoulukohteessa Espoossa. Malassun laajemman haastattelun voit lukea marraskuun Talotekniikka-lehdestä.

Suomen suurin rakennus- ja talotekniikka-alan tapahtuma FinnBuild on parhaillaan käynnissä Helsingin Messukeskuksessa. Talotekniikka-lehti kierteli tapahtumassa ja keräsi tunnelmapalat ensimmäiseltä päivältä.

Kuvat: Piritta Porthan

FinnBuildissä järjestetyssä Puhtaan lämmön tulevaisuus -paneelikeskustelussa asiantuntijat jakoivat näkemyksiään tulevaisuuden lämmitysratkaisuista. ”Kaukolämpöala on kehittynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hybridimallien suosio on kasvanut, ja kaukolämpöön yhdistetään esimerkiksi maalämpöä. Myös elinkeinoelämässä on tapahtunut merkittävä muutos. Nykyisin se vaatii itselleen päästöttömiä lämmönlähteitä”, sanoo paneeliin osallistunut VTT:n tutkija, energiatekniikan tohtori Miika Rämä. Lue Talotekniikka-lehden juttu Rämän vuonna 2020 tehdystä väitöskirjasta ”Vähähiiliset lämmönlähteet ja matala siirtolämpötila kaukolämpöjärjestelmissä”.
Vuoden LVI-naisen tittelin voitti tänä vuonna Virpi Rannikko. Rannikko on Kangasalan Putkilämpö Oy:n toimitusjohtaja. ”Olen syntynyt alalle, sillä olen lapsesta asti ollut perheyrityksessämme mukana – ensin inventaarioissa ja siivoilemassa. Pikku hiljaa työtehtävät muuttuivat ja lisääntyivät, ja nyt vuodesta 2008 olen ollut toimitusjohtajan roolissa.” Voit lukea enemmän Rannikosta marraskuun Talotekniikka-lehdestä.

FinnBuild Highlights -kilpailussa esiteltiin tulevaisuuden uutuustuotteita. Yhdeksän Highlights-tuotteen tai -palvelun joukosta vaikuttavimmaksi innovaatioksi tuomaristo valitsi Hyperion Robotics Oy:n 3D-printtausmikrotehtaan ja kiertotalousbetonin. Kuvassa Hyperion Roboticsin toimitusjohtaja Fernando De los Rios. Hyperion Roboticsin voittotuotteista ja muista Highlights-innovaatioista voit lukea seuraavasta Talotekniikka-lehdestä.

Rakennusteollisuus RT:n pääekonomistin Jouni Vihmon esitys messuilla käsitteli Ukrainan sodan vaikutuksia rakennusalalle. ”Inflaatio nakertaa hankkeita. Rakentaminen ei enää ensi vuonna kasvata Suomen taloutta eikä työllisyyttä. Melkein kaikilla rakentamisen toimialoilla mennään alaspäin paitsi korjausrakentamisessa, ja asuntorakentaminen putoaa eniten. Rakentaminen ei kuitenkaan ole painumassa lamaan. Se edellyttäisi rahoitusmarkkinoiden luottamuksen menettämistä, eikä sellaista toistaiseksi ole näköpiirissä.”

Lue lisää

Katso kaikki