Euroventin varapääsihteeri Stijn Renneboog: ”F-kaasuasetuksen uudistus on iso haaste ilmanvaihtoalalle”

Stijn Renneboog työskentelee Euroventissä varapääsihteerinä. Kuva: Eurovent

Euroventin varapääsihteeri Stijn Renneboog seuraa läheltä ilmanvaihtoalan lainsäädäntöä. Haasteita ja mahdollisuuksia hän näkee esimerkiksi uuden rakennusten energiatehokkuusdirektiivin esittämässä remontointivelvollisuudessa sekä F-kaasuasetuksessa.

Kansainvälisten ilmastotavoitteiden myötä eurooppalaisessa lainsäädännössä tapahtuu nyt paljon. EU:n vihreän kehityksen ohjelma tähtää ilmastoneutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä ja 55 prosentin vähennykseen kasvihuonekaasupäästöissä vuoteen 2030 mennessä.

− Merkittävä osa energian kulutuksesta ja päästöistä EU:ssa syntyy rakennusalalla: lämmityksestä, jäähdytyksestä ja muista teknisistä järjestelmistä. Monet nyt työn alla olevista lakiehdotuksista tai -uudistuksista vaikuttavat suoraan meidän alaamme, sanoo Euroventin varapääsihteeri Stijn Renneboog.

Eurovent on eurooppalainen teollisuusliitto, joka edustaa yli tuhatta lämmitys-, ilmanvaihto-, ilmastointi- ja jäähdytysalan valmistajaa. Sen jäseniä ovat 16 kansallista alan järjestöä ja noin 100 valmistajaa. Suomesta kansallisena järjestöjäsenenä mukana on Talteka.

______________________________________________________________________________________________________________

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 9/2022 jutusta. Millaisia asioita Renneboogin työpöydällä parhaillaan on? Mitä mieltä Renneboog on F-kaasuasetuksen uudistuksesta? Lue lisää ja klikkaa näköislehteen tästä.

Lue lisää

Katso kaikki