EU-taksonomian soveltamiseen yhteisiä ohjeita suomeksi

Kuva: Pixabay

Green Building Council Finlandin (FIGBC) EU-taksonomiaryhmä on julkaissut suomenkielisen taksonomian verkkosivun. Sen tarkoituksena on helpottaa taksonomian soveltamista, FIGBC:n tiedotteessa kerrotaan.

EU:n kestävän rahoituksen luokitusjärjestelmän, EU-taksonomian, ensimmäinen delegoitu asetus ilmastonmuutoksen hillinnän ja sopeutumisen kriteereistä julkaistiin vuonna 2021. Suurimpien kiinteistö- ja rakennusalan yritysten on raportoitava toimintansa taksonomian mukaisuudesta näiden kriteerien pohjalta jo vuoden 2023 alussa.

Parhaillaan odotellaan vielä puuttuvia kriteereitä kiertotalouteen, biodiversiteettiin, vedenkäyttöön ja ympäristön pilaantumiseen, eikä markkinoilla ole vieläkään yhteistä näkemystä ilmastonmuutoksen hillinnän ja sopeutumisen kriteerien soveltamisesta.

FIGBC:n EU-taksonomian asiantuntijaryhmä aloitti toimintansa vuoden 2022 alussa. Ryhmän keskeisinä tavoitteina on vaikuttaa tulevien taksonomia-asetusten sisältöön ja yhdessä löytää kansallisia tulkintoja jo julkaistujen asetusten pykäliin.

Taksonomian soveltamisen helpottamiseksi ryhmä on nyt julkaissut suomenkielisen taksonomian verkkosivun https://figbc.fi/eu-taksonomia/. Sivusto sisältää jo julkaistujen taksonomiakriteerien lisäksi paljon ajankohtaista tietoa taksonomian soveltamisesta ja kehityksestä sekä tulevaisuudessa myös yhteisiä ohjeita kriteerien soveltamiseen.

FIGBC:n EU-taksonomiaryhmää johtavat Sanna Eriksson, OP-Asuntoluottopankki, Pekka Vuorinen, Rakennusteollisuus RT, Antti Ruuska, Ylva, ja Mia Andelin, Sweco. Green Building Council Finlandin vastuuhenkilönä ja ryhmän vetäjänä toimii Lauri Tähtinen.

Asiantuntijaryhmä on tunnistanut monia kokonaisuuksia, jotka kaipaavat selkeyttämistä. Asiantuntijaryhmä haastaakin alan toimijoita jakamaan omia hyviä ohjeitaan, laatimaan selvityksiä ja osallistumaan laajaan yhteistyöhön kansallisen tulkintaohjeistuksen kokoamiseksi.

Lue lisää: https://figbc.fi/eu-taksonomian-soveltamiseen-taytyy-tuottaa-tulkintaa-laajalla-yhteistyolla/.

Lue lisää

Katso kaikki