Espooseen maalämpöön liitettävä lainarakennus

Karhusuon koulurakennus on ensimmäinen maalämpöön liitettävä lainarakennus Suomessa.

Parmaco Oy on sopinut Espoon kaupungin kanssa Karhusuon koulurakennuksen toimittamisesta. Alakoululaisten käyttöön tuleva rakennus on kaksikerroksinen ja kerrosalaltaan 3000 neliömetriä.

Karhusuon koulu on suunniteltu yhteistyössä Espoon kanssa ja se vastaa uusien oppimisympäristöjen vaatimuksia; tilat ovat avoimia, muunneltavia ja sisältävät erikokoisia oppimisalueita vaihtuviin tarpeisiin. Tällä hetkellä koulun arvioitu valmistumisaika on heinäkuun lopussa.

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi erityisen hankkeesta tekee se, että rakennus on ensimmäinen maalämpöön liitettävä lainarakennus Suomessa. Vanha purettava koulurakennus lämpeni öljyllä. Kaukolämpö ei tule kysymykseen, koska yhteydet eivät yllä alueelle saakka.

”Meille on tärkeää, että kuhunkin kohteeseen löytyy oikeanlainen ratkaisu. Muokkaamme sitten suunnitelmat asiakkaan tarpeiden mukaan. Tässä tapauksessa Espoon kaupunki teki ennakkoluulottomasti energiatehokkaan ja ekologisen ratkaisun valitsemalla lämmitysvaihtoehdoksi maalämmön”, toteaa Parmacon myyntijohtaja Mikko Ruopio.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki