Espoon Niittykummun rakentaminen etenee

Yhteensä korttelikokonaisuuteen tulee 602 asuntoa. Kuva: NREP

NCC:n NREPille rakentama asuntokohde Espoon Niittykumpuun saa jatkoa. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen kolmannen vaiheen toteutuksesta kokonaisvastuu-urakkana, kertoo NCC tiedotteessa.

Riihitonttu muodostaa korttelikokonaisuuden keskeisellä paikalla Niittykumpua, 200 metrin päässä Niittykummun metroasemasta ja kauppakeskuksesta. Nyt rakennettava kolmas vaihe on lähes identtinen rakenteilla olevan toisen vaiheen kanssa. Asuntoja tähän vaiheeseen tulee 191. Hanke on saanut lainvoimaisen rakennusluvan elokuussa.

– Yhteistyömme NREPin kanssa tässä kohteessa alkoi jo varhain. Korttelisuunnitelma ja alueen asemakaavamuutos kehitettiin yhdessä. Jo hankkeen alkuvaiheessa alkanut yhteistyö on taannut sen, että varsinainen rakentaminen on sujunut hyvin. Tällä toimintamallilla olemme saaneet hyötyjä rakentamisen tuleviin vaiheisiin, kun aikaisempien vaiheiden opit ovat käytössä, kertoo NCC:n asuntorakentamisen toimialajohtaja Timo Suominen tiedotteessa.

Riihitontussa tavoitteena on lämmittää kohde uusiutuvalla energialla. Lämmöntuotossa olisivat silloin keskeisessä roolissa yli kilometrin syvyiset maalämpökaivot. Rakennettavalle kiinteistölle haetaan LEED Gold -sertifikaattia. Niittykummun korttelikokonaisuudessa tavoitellaan A-energialuokitusta edistämään rakennusten energiatehokkuutta.

Hankkeen arvo NCC:lle on 25 miljoonaa euroa, ja se kirjataan NCC:n kolmannen kvartaalin tilauskantaan.

Ensimmäinen vaihe valmistui kesäkuun lopulla, ja uudet asukkaat ovat jo muuttaneet asuntoihin. Toinen vaihe valmistuu syksyllä 2023 ja kolmas vaihe kesällä 2024. Yhteensä Riihitonttuun tulee 602 asuntoa.

Lue lisää

Katso kaikki