Espoon Niittyhuippu kohoaa 90 metriin

SRV Rakennus Oy rakentaa Espoon kattojen päälle kohoavan uuden tornitalon, As. Oy Espoon Niittyhuipun, Niittykummun metrokeskuksen yhteyteen. Niittyhuipussa on 24 maanpäällistä kerrosta ja se on valmistuttuaan Espoon korkein asuinkerrostalo.

Ylöspäin kaareutuvaan näyttävään rakennukseen tulee peräti 200 asuntoa.

”Korkeassa rakentamisessa on aina omat tekniset erityispiirteensä. Halusimme osaavan ja luotettavan kumppanin myös betonielementtitoimittajaksi”, kertoo asuntorakentamisesta vastaava johtaja Antero Nuutinen SRV Rakennus Oy:stä.

Metrokeskuksen elementtitoimitukset alkavat lokakuussa ja viimeiset elementit korkeuksiin toimitetaan toukokuussa 2016. Metrokeskus avataan syksyllä 2016 ja asukkaat pääsevät muuttamaan yläilmoihin lokakuussa 2017.

Niittykumpu sijaitsee Länsiväylän tuntumassa, Kehä I:n ja Kehä II:n välissä, hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä. Tapiolan liikekeskus ja Iso-Omenan kauppakeskus ovat kävelyetäisyydellä, mutta ostoksille metrokeskuksen kauppoihin uudesta tornitalosta pääsee nopeimmin hissillä. Myös pysäköintitiloihin pääsee asunnoista kastumatta astumatta askeltakaan ulos.

”SRV on jo vuosien ajan hakenut määrätietoisesti rakennuspaikkoja hyvien liikenneyhteyksien, etenkin raideliikenteen, varrelta. Keskeiselle sijainnille, hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen ytimeen on järkevää rakentaa tiiviisti ja silloin suunta on ylöspäin – samalla saadaan myös näyttäviä maamerkkejä kaupunkikuvaan ja asuntoja loistavilla näkymillä.  SRV:llä onkin tämän tornitalon lisäksi tulossa korkeita rakennuksia muun muassa Kalasataman Rediin, Keilaniemeen”, Nuutinen sanoo.

Lue lisää

Katso kaikki