Espoon Laajalahden ja Tuomarilan koulut peruskorjataan ja laajennetaan elinkaarihankkeena

Espoon Laajalahden ala-asteen ja Tuomarilan ala-asteen ja esikoulun peruskorjaus sekä laajennus toteutetaan elinkaarihankkeena, josta vastaavat yhteistyössä Caverion ja YIT.

Espoon Laajalahden ala-asteen ja Tuomarilan ala-asteen ja esikoulun peruskorjaus sekä laajennus toteutetaan elinkaarihankkeena, josta vastaavat yhteistyössä Caverion ja YIT. Hankkeen rakennuttaja on Kiinteistö Oy Espoon Toimitilat.

Caverion vastaa peruskorjattavien vanhojen rakennusten sekä uusien laajennusosien talotekniikan suunnittelusta ja kokonaistoimituksista. Caverion vastaa myös 20 vuoden sopimuskauden ajan kiinteistöjen teknisestä huollosta ja kunnossapidosta, palveluiden johtamisesta ja pitkän tähtäyksen korjaussuunnitelmista (PTS). YIT vastaa hankkeen rakennustöistä.

Molempien koulujen laajennusosat toteutetaan lähes nollaenergiatasoisina. Rakennusten E-luku on alle 72 kwh/m², mikä on huomattavasti alle Suomen kansallisten minimivaatimusten.

Osa kiinteistöjen energiantarpeesta tuotetaan aurinkosähkövoimaloilla ja kiinteistöissä on kaukolämpö. Energiatehokkuutta tukevat lisäksi led-valot, tarpeenmukainen valaistus ja päivänvalosäätö, kattava ja tehokas ilmanvaihdon lämmöntalteenotto sekä markkinoiden energiatehokkaimmat laitteet. Myös rakenteiden tiiveys ja lämmöneristys ovat määräystasoa paremmat.

Teknisten ratkaisujen suunnittelussa korostuvat muuntojoustavuus, energiatehokkuus, sisäilmaolosuhteet, käytettävyys ja elinkaari. Oppimisympäristön muunneltavuus erilaisiksi oppimistiloiksi, oppimistoreiksi, ohjaa sisäilmaolosuhteisiin sekä ICT- ja sähkönjakeluun vaikuttavia teknisiä ratkaisuja.

 

Lue lisää

Katso kaikki