Espoon Finnooseen nousee puukerrostaloja

Uudessa merellisessä Finnoon kaupunginosassa Espoossa painottuvat kestävät ja energiatehokkaat ratkaisut.

Uudessa merellisessä Finnoon kaupunginosassa Espoossa painottuvat kestävät ja energiatehokkaat ratkaisut. Nyt haettavana on tontteja puukerrostalojen rakentamiseen Kaitaan tulevan metroaseman lähistöltä.

Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 6 600 kerrosneliömetriä, ja niille saa rakentaa kolme puukerrostaloa. Koko kortteli on osoitettu puurakentamiseen.

Kohti hiilineutraalia kaupunkia

Teknisen toimen johtajan Olli Isotalon mukaan Espoo haluaa edistää ilmastomyönteistä ja ekologisesti kestävää rakentamista osana hiilineutraali Espoo 2030 -tavoitetta.

– Finnoon kehittämistä ohjaavat kestävät ratkaisut aina kaavoituksesta energiankäyttöön ja rakennusmateriaaleihin. Kokonaisen korttelin rakentaminen puusta on tästä konkreettinen esimerkki.

Lisäksi Finnooseen valitaan toimijoita, jotka sitoutuvat energiatehokkuutta edistäviin kriteereihin, kuten esimerkiksi rakennusten energiankäytön mittaamiseen.

Haettavana oleville tonteille tulee toteuttaa pääasiassa vapaarahoitteisia omistusasuntoja. Tontit luovutetaan ensisijaisesti myymällä, ja niiden luovutuksesta päättää Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto.

Tonttihaku päättyy 28. elokuuta 2020.

 

Lue lisää

Katso kaikki