ESP –konserni ostaa osake-enemmistön Sähköneliöstä

ESP –konserni vahvistuu ostamalla osake-enemmistön Sähköneliö Oy:stä.

ESP –konserni vahvistuu ostamalla osake-enemmistön Sähköneliö Oy:stä.

ESP –konserni vahvistaa asemaansa Etelä-Suomen talotekniikkamarkkinoilla ostamalla perinteikkään ja vahvan Lahdessa, Kotkassa ja Keravalla toimivan Sähköneliö Oy:n osake-enemmistön. Osakekaupassa Erkki Kaunisto myy kaikki omistamansa Sähköneliö Oy:n osakkeet ja toimitusjohtaja Kari Ala-Röyskö osan omistuksestaan. Kaupan jälkeen Sähköneliö Oy:n omistajia ovat ESP-konserni, Ala-Röyskö ja Sami Kallio.

Kaupan jälkeen Sähköneliö jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä eikä yrityskaupalla ole vaikutuksia asiakkuuksiin tai henkilöstöön. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Ala-Röyskö toimien samalla ESP- konsernin KVR-johtajana.

Sähköneliön liikevaihto vuonna 2017 oli noin 8,7 miljoonaa euroa ja sen henkilöstömäärä on reilut 50. Yritys on keskittynyt erityisesti vaativiin KVR-hankkeisiin sekä teollisuuden sähköhuoltoihin pyrkien pitkiin asiakas- ja työsuhteisiin. Lisäksi sillä on vahva osaaminen savunpoistojärjestelmissä,

ESP –konsernin emoyhtiö on ESP Suomi Oy. Konsernissa ovat jo ennestään ES –Projektit Oy ja KLA Talotekniikka Oy, jotka toimivat talotekniikkaurakoinnissa pääkaupunkiseudulla sekä Pirkanmaan alueella toimiva ESP Tekniikka Oy. ESP- konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 21 miljoonaa euroa ja konsernin henkilöstömäärä on noin 100.

”Uskon, että järjestelyllä vahvistamme sekä ESP-konsernia ja Sähköneliötä. Tutustuttuani Sähköneliön toimintaan ja historiaan vakuutuin yrityksen osaamisen tasosta ja innovaatiokyvystä”, toteaa konsernijohtaja Veli-Markku Nieminen ESP-konsernista.

”Järjestelyn avulla ESP –konsernista rakentuu tavoitteemme mukaisesti entistäkin vahvempi toimija. Erityisesti tarkoituksena on vahvistaa osaamistamme KVR-urakoinnissa, energiatehokkuudessa ja elinkaarikumppanuuksissa.”

”Koemme, että kehitysmyönteisen ja kasvuhaluisen alan toimijan ESP-konsernin tuleminen pääomistajaksi tuntuu luontevalta jatkumolta pitkän historian omaavalle yhtiöllemme. Sähköneliössä on tehty pitkäjänteistä kehitystyötä kasvun saavuttamiseksi ja tämä omistusjärjestely takaa kasvun ja kehityksen jatkossakin”, kiteyttää Ala-Röyskö.

Lue lisää

Katso kaikki