Enstolle aurinkovoimala Porvooseen

Enston Porvoon toimipisteelle rakentuu parhaillaan oma aurinkovoimala, joka tulee kattamaan osan tehtaan sähköntuotannosta ja toimimaan koealustana Enston tuotekehitykselle.

Enston Porvoon toimipisteelle rakentuu parhaillaan oma aurinkovoimala, joka tulee kattamaan osan tehtaan sähköntuotannosta ja toimimaan koealustana Enston tuotekehitykselle. Kaikkiaan 450 aurinkopaneelia on juuri asennettu päärakennuksen katolle, ja niiden vuosituotoksi arvioidaan noin 130 000 kWh (152 000 Wp).

Enston toimitusjohtaja Hannu Keinänen näkee aurinkovoimalan osana yrityksen vastuullisuutta.

– Etsimme jatkuvasti keinoja energiankulutuksemme vähentämiseksi, ja haluamme omalta osaltamme olla edistämässä päästötöntä sähköntuotantoa, sillä uskomme, että uusiutuva ja hiilidioksidivapaa sähkö on vastaus ilmastonmuutoksen torjuntaan, Keinänen sanoo.

Sähköntuotannon ja -kulutuksen tasapainottamiseen tarvitaan älykkäitä ratkaisuja. Aurinkopaneelien lisäksi Ensio Miettisen kadun kiinteistöön tullaan asentamaan akusto ja sen myötä akuston hallintajärjestelmä invertteriyksikköineen, jotka mahdollistavat älykkään energiavarastoinnin lähitulevaisuudessa.

Aurinkovoimala tuleekin sähköntuotannon ohella toimimaan Enston oman tuotekehityksen testiympäristönä. Tarkoitus on kehittää ratkaisuja sekä Enston kiinteistön energianhallintaan, että tulevaisuuden älykkäiden akkujärjestelmien ohjaukseen.

– Tavoitteemme on parantaa tuotteidemme ja ratkaisujemme energiatehokkuutta älykkään teknologian avulla, ja tuotekehitystiimimme selvittää esimerkiksi, kuinka akusto voidaan yhdistää sähköauton latauskenttiin ja -järjestelmiin, mikä jatkossa edistäisi myös sähköistä liikennettä, sanoo Enston tuotekehitys- ja teknologiajohtaja Anssi Savelius.

Sähköntuotanto aurinkopaneelien avulla alkaa syyskuun loppuun mennessä.

Lue lisää

Katso kaikki