Ensto ostaa Renleyn kasvun vauhdittamiseksi Irlannissa ja Isossa-Britanniassa

Ensto on ostanut Renley Ltd:n koko osakepääoman 11. joulukuuta 2020. Renley Ltd on irlantilainen pien- ja keskijännitteisten tuotteiden valmistaja, joka myy tuotteita ja niihin liittyviä palveluja paikallisille sähköverkkoyhtiöille (Distribution System Operators).

Renley Ltd on suurten sähköverkkoyhtiöiden hyvin tuntema toimittaja Irlannissa ja Isossa-Britanniassa. Irlannin Dunboynessa toimiva, noin 20 ammattilaista työllistävä yritys on erikoistunut sähkönjakelussa, teollisuudessa ja kaupallisessa käytössä oleviin muuntamo-, pylväs- ja seinäasenteisiin keskuksiin, jakokaappeihin sekä varokekytkimiin, jotka on valmistettu kansainvälisten standardien vaatimusten mukaan.

Vuonna 2019 Renleyn liikevaihto oli 5,4 miljoonaa euroa.

Enston kannalta yrityskauppa on hyvin linjassa sen Ensto DSO -liiketoiminnan strategian kanssa. Ensto DSO:n tavoitteena on olla sähköverkkoyhtiöiden johtava asiantuntija ja saavuttaa kansainvälinen johtoasema valituilla segmenteillä.

Renleyn liiketoimintakauppa toteuttaa tätä strategiaa, sillä se vahvistaa Enston markkina-asemaa Irlannissa ja Isossa-Britanniassa laajentamalla asiakasverkostoja ja lisäämällä alan asiantuntemusta.

– Renleyllä on pien- ja keskijännitteisten tuotteiden vankkaa teknistä osaamista, laaja asiakasverkosto ja vaikuttavat pitkäaikaiset asiakassuhteet. Sen tuotevalikoima täydentää Enston nykyistä tuotevalikoimaa. Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme työskentelemään Renleyn henkilöstön kanssa ja uskomme, että tämä yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia Enston tuotteille Irlannin ja Ison-Britannian markkinoilla, sanoo Ensto-konsernin toimitusjohtaja Hannu Keinänen.

Renleyn pitkät perinteet ja vahva jalansija paikallisten sähköverkkoyhtiöiden parissa jatkuvat osana Ensto-konsernia. Kaupan jälkeen Renley Ltd:n nimeksi muutetaan Ensto Renley Ltd, johon Ensto DSO -liiketoiminta Irlannissa ja Iso-Britanniassa liitetään. Renley Ltd:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Enston John Carolan, joka on myös Renleyn entinen työntekijä.

Omistusmuutos ei vaikuta Renleyn henkilöstön työsuhteisiin tai yhtiön asiakas- ja partnerisopimuksiin.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki