Eniten patenttihakemuksia rakennustekniikan alalle

PRH:een tehtiin alkuvuonna eniten rakennustekniikan alan patenttihakemuksia, joita oli 18,7 prosenttia kaikista hakemuksista. Tekniikan alaan kuuluu muiden muassa tie- ja vesirakennus, lämpötekniikka, talonrakennus, kaivostekniikka ja polttomoottorit.

Seuraavaksi eniten hakemuksia (15,9 %) tehtiin käsittelyn ja muokkauksen alalle. Siihen kuuluvat muiden muassa vaatetus, lajittelu, jätteiden käsittely, metallin, muovin ja puun työstäminen, käsityökalut, kuljetus, pakkaus, varastointi, hissit, tekstiilien ja paperin valmistus ja käsittely.

Kolmanneksi eniten hakemuksia (13,3 %) tuli ihmisen perushyödykkeiden alalle, johon kuuluvat muiden muassa maatalous, lihan käsittely, huonekalut, kotitalousesineet, urheilu- ja pelivälineet ja painaminen.

Muita suosittuja patenttihakemusten tekniikan aloja olivat ajoneuvotekniikka ja yleinen mekaniikka (9 %), teollinen kemia (6,7 %), telekommunikaatio (6,1 %) sekä sähkötekniikka ja sähkötekniset laitteet (5,9 %).

PRH:n tekemä tilasto kattaa hakemukset kuluvan vuoden alusta huhtikuun loppuun asti. Tilasto sisältää suomalaisten hakijoiden kansalliset eli Suomeen jätetyt patenttihakemukset ja Suomeen tutkittavaksi jätetyt kansainväliset PCT-hakemukset.

Vuotta aikaisemmin samaan aikaan patenttihakemusten viiden kärki tekniikan aloittain oli seuraava: rakennustekniikka (19,9 %), käsittely ja muokkaus (15,5 %), teollinen kemia (10,2 %), ihmisen perushyödykkeet (9,3 %) ja ajoneuvotekniikka ja yleinen mekaniikka (7,8 %).

Tutustu tarkemmin patentin tilastoihin PRH:n verkkosivuilla: http://www.prh.fi/fi/patentit/tilastoja.html

Lue lisää

Katso kaikki