Enersense ostaa sähköautojen pikalatausasemien valmistajan Unified Chargersin

Kuva: Pixabay

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa suomalaisen sähköautojen pika- ja suurteholatausasemia valmistavan Unified Chargers Oy:n, kertoo Enersense tiedotteessaan.

Unified Chargers tarjoaa räätälöitäviä latausratkaisuja julkisiin kohteisiin ja raskaan liikenteen tarpeisiin sekä älykkäitä palveluita latausasemaoperointiin. Yritysosto pyritään saamaan päätökseen marraskuussa 2022.

− Henkilöautojen ohella myös raskas liikenne sähköistyy kovaa vauhtia, ja haluamme olla mukana mahdollistamassa laajasti päästötöntä liikkumista ja tavaralogistiikkaa, toteaa Enersensen Power-segmentin liiketoimintajohtaja Juha Silvola tiedotteessa.

Enersensellä on jo aiemmin taustaa toimimisesta eri latauslaiteratkaisuja tarjoavien yritysten asentaja- ja huoltokumppanina, ja tämä toiminta jatkuu kuten ennenkin. Yritys tarjoaa latausratkaisuja yrityksille ja taloyhtiöille kokonaisvaltaisena palveluna kiinteistökartoituksesta latausjärjestelmän asennukseen, käyttöönottoon ja ylläpitoon asti.

Sähköisen liikenteen edistämiseksi Enersense on tehnyt myös sijoituksen taloyhtiöille, yrityksille ja julkisiin tiloihin latausjärjestelmiä toimittavaan Parkkisähkö Oy:hyn. Strategisen kumppanuuden myötä Enersensen omistusosuus Parkkisähkö Oy:stä on 10 prosenttia.

Lue lisää

Katso kaikki