Energiayhtiöt nostavat asiakkaan toimijaksi

Sähkön kulutuksen ohjaus todellisen tarpeen ja verkon kuormituksen mukaan tarjoaa sähkön käyttäjälle säästöjä ja hillitsee ilmastonmuutosta.

Energiayhtiöt ovat käynnistäneet tutkimusyhteistyön koskien sähkön käyttäjän osallistamista energiamarkkinoiden muutokseen. Asiakas energiavaikuttajana -hanke toteutetaan yhdessä yhtiöiden asiakkaiden kanssa, ja se sisältää noin vuoden mittaisen kokeilujakson.

Kokeilujakson aikana yhtiöt asentavat kokeiluun osallistuvien asiakkaiden kotien sähkökeskuksiin kulutusta ohjaavia eri älykotiratkaisuja ja keräävät dataa sekä käyttäjien kokemuksia. Saadut tulokset toimivat uusien palvelujen jatkokehityksen pohjana.

Yhteishankkeen taustalla on energiajärjestelmän muutos, joka nostaa asiakkaan aktiiviseksi toimijaksi. Verkon kannalta laaja joukko älykkään energianhallinnan palvelujen tilaajia muodostaa tulevaisuudessa ryhmän, joka voi tasapainottaa sähkön kysyntää ja tarjontaa.

Asiakas energiavaikuttajana -tutkimusyhteistyössä ovat mukana KSS Energia Oy, Leppäkosken Energia Oy, Lännen Omavoima Oy, Pohjois-Karjalan Sähkö Oy ja Vaasan Sähkö Oy.

Jätä kommentti

*

*