Energiavirasto rahoittaa alueellista energianeuvontaa maakunnissa

Etelä-Karjala: Lappeenrannan kaupunki
Ville Reinikainen

Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa: Thermopolis Oy
Lea Hämäläinen

Etelä-Savo: ProAgria Etelä-Savo
Jukka Sairanen

Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi: Feasib Consulting
Markus Latvala

Kanta-Häme ja Pirkanmaa: Ekokumppanit Oy
Suvi Holm

Keski-Suomi: Benet Oy
Jouko Pekkanen

Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa: Ramboll Finland Oy
Jukka Jalovaara

Pohjois-Karjala: Karelia Ammattikorkeakoulu Oy
Anssi Kokkonen

Pohjois-Savo: Kuopion kaupunki
Mari Turunen

Satakunta: Porin kaupunki
Marjo Kekki

Varsinais-Suomi: Valonia
Liisa Harjula

Alueellinen energianeuvonta sisältää kuluttajien energianeuvontaa sekä energiakatselmuksien ja -tehokkuussopimuksien edistämistä kuntien ja pk-yritysten parissa. Energianeuvonnassa hyödynnetään Motivan energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian työkaluja ja materiaaleja.

Maakuntatasolla tapahtuva energianeuvonta koetaan tärkeäksi ja helposti saavutettavaksi. Valituksi tulleissa toimijoissa oli sekä energianeuvontaa aiemmin tehneitä että energianeuvonnassa uudempia tahoja.

”Varsinais-Suomessa keskitytään tulevana vuonna tiedon- ja kokemustenvaihtoon kuntien energiatehokkuuden parantamisessa. Moni kunta laatii ja päivittää parhaillaan ilmasto- tai ympäristöohjelmaa ja Energiaviraston rahoituksella voimme antaa asiantuntija-apua ohjelmatyöhön”, kommentoi Valonian Liisa Harjula.

”Kuntien esimerkit ja vertaistuki ovat tärkeitä ja siksi pyrimme jakamaan niitä. Yhtenä keinona on kuntien teknisen henkilöstön verkkotapaamiset, joita järjestämme säännöllisesti.”

Kainuuseen, Pohjois-Pohjanmaalle ja Lappiin valituksi tuli Feasib Consulting, joka näkee, että heidän toimiminensa kolmella pohjoisella alueella mahdollistaa myös monia synergiaetuja ja projektin tasalaatuisen toteutuksen.

Energiavirasto on suunnannut kokeiluluonteisesti resursseja alueellisen energia- ja ilmastotyön vauhdittamiseen jo vuoden 2018 aikana. Kokeiluvaiheesta saatuja tuloksia hyödynnettiin kaikkia maakuntia kattavan neuvontatoiminnan merkittävässä hankinnassa. Energiavirasto on osoittanut kokonaisuudessaan energianeuvontaan yhteensä 2,8 miljoonaa euroa.

Kommentit

    Tuula
    06.10.2020 10:47

    Kiva kun tällaista neuvontaa järjestetään. Onko neuvonta siis tarkoitettu kunnille vai myös ihan kuntalaisille? Me muutimme aiemmin tänä vuonna taloon, jossa on öljylämmitys, se on meille ihan uusi lämmitysmuoto ja nyt edessä olisi öljypoltinhuolto.

Jätä kommentti

*

*