Energiatehokkuus keskiössä – Caverion ja Peab sopimukseen Hudiksvallin sairaalan modernisointiprojektista Ruotsissa

Hudiksvallin sairaala. Kuva: Caverion Oyj

Caverion on allekirjoittanut Peabin kanssa sopimuksen taloteknisestä projektista Hudiksvallin sairaalaan Keski-Ruotsissa. Sopimus kattaa lämmitys-, jäähdytys-, ilmanvaihto- ja lääkinnällisiin kaasuihin liittyvien ratkaisujen suunnittelun ja toteutuksen sekä uuden teknisen rakennuksen rakentamisen, kertoo Caverion Oyj tiedotteessaan.

Tekninen rakennus toimittaa sairaalaan sähköä, lääkinnällisiä kaasuja, lämmitystä ja jäähdytystä. Hankkeessa pääpainoalueina ovat operatiivinen turvallisuus sekä myös sairaalan energiatehokkuuden tarkastelu.

 − Caverionin kattavien ratkaisujen avulla mahdollistamme energiakierron, jossa suunnitellut säästöt ja kestävä kehitys ovat keskiössä. Ratkaisu edustaa parasta teknologiaa ja perustuu viidennen sukupolven kaukolämpöön, jolla voidaan saavuttaa 2000 MWh:n säästöt vuodessa. Tämä vastaa noin 130 keskikokoisen omakotitalon sähkönsaantia vuosittain, sanoo Caverionin Hälsingland-Gävleborgin aluepäällikkö Johan Tundal tiedotteessa.

Caverion toimii hankkeessa Peabin alihankkijana, joka on allekirjoittanut pääurakkasopimuksen Gävleborgin aluehallinnon kanssa. Hudiksvallin sairaala on yksi maakunnan kuudesta sairaalasta ja toinen maakunnan kahdesta päivystyssairaalasta.

Lue lisää

Katso kaikki