Energiansäästöviikko kannustaa ilmastotoimiin

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään jälleen 7.–13.10.2019.

Kampanja muistuttaa, että jokaisella meillä on mahdollisuus torjua ilmastonmuutosta omilla valinnoillamme. Energiaa ja materiaaleja säästämällä vähennämme päästöjämme sekä muita toimintamme ympäristövaikutuksia.

Kampanjaan osallistuvien organisaatioiden kautta mukana on jo yli 220 000 suomalaista.

Lähes kaikki ostokset, ruokailu, asuminen, teollisuus ja liikenne kuluttavat energiaa. Suomalainen kuluttaa lähes kaksin kertaisen määrän energiaa verrattuna koko maailman asukkaiden keskiarvoon. 

Pitkien etäisyyksien ja kylmien talvien vuoksi Suomessa kulutetaan paljon energiaa etenkin lämmitykseen ja liikenteeseen, mutta yksi keskeinen syy maamme korkeaan energiankulutukseen on myös korkea elintaso.

”Elämme usein yli tarpeiden ja käytämme turhan paljon energiaa arkisiin asioihin, vaikka ne voisi hoitaa huomattavasti energiatehokkaammin. Säästetty energia on parasta energiaa ja syntymättä jääneet päästöt parhaita päästöjä”, kertoo Motivan asiantuntija Päivi Suur-Uski.

Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten ja millaista energiaa käytämme ja paljonko kulutamme. Vastuullinen energiankulutus on avainasemassa ilmastonmuutoksen hillinnän, energian saatavuuden turvaamisen sekä ympäristön kantokyvyn kannalta.

Energiansäästö on kaikkien asia

”Energiansäästöviikko kutsuu kaikki mukaan energiansäästötoimiin ja muistuttaa, että energiaa säästämällä jokainen voi olla ilmastosankari”, kertoo Motivan viestintäjohtaja Kati Laakso.

Perinteeksi muodostunutta Energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna jo 23 kertaa. Kampanja on vuosien saatossa koonnut mukaan tuhansia yhteisöjä näyttämään voimansa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Kampanjan aikana organisaatiot voivat järjestää energiansäästöön liittyviä opastuksia ja tempauksia. Myös tokaluokkalaiset viettävät omaa Energiansäästöviikkoa.

Motivan kuluttajien energianeuvonnan Tunnista huippuhetkesi -kampanja haastaa Energiansäästöviikolla kaikki tunnistamaan energiankulutuksensa aallonhuiput ja suvonnot oman energiayhtiön kulutusseurantapalvelusta. 

Energiansäästöviikkoa koordinoi Motiva, joka on valtion kestävän kehityksen yhtiö. Motiva-konserni tarjoaa julkishallinnolle, yrityksille, kunnille ja kuluttajille tietoa, ratkaisuja ja palveluja, joiden avulla ne voivat tehdä resurssitehokkaita, vaikuttavia ja kestäviä valintoja. 

Jätä kommentti

*

*