Empower rakentaa Itämeren alueelle tärkeän voimajohdon

Empower on tehnyt Viron kantaverkkoyhtiö Eleringin kanssa 330 kilovoltin (kV) voimajohdon rakentamisesta Viron kaupunkien Harkun, Lihulan ja Sindin välille.

Empower on tehnyt Viron kantaverkkoyhtiö Eleringin kanssa strategisesti tärkeän 330 kilovoltin (kV) voimajohdon rakentamisesta Viron kaupunkien Harkun, Lihulan ja Sindin välille.

Sopimuksen kokonaisarvo on 60 miljoonaa euroa, mikä tekee siitä Eleringin historian suurimman yksittäisen sijoituksen. Syyskuussa 2017 alkava hanke kattaa sekä verkon suunnittelun että rakentamisen. Hanke mahdollistaa Baltian maiden irtaantumisen Venäjän sähköverkosta ja yhdistää alueen Manner-Euroopan verkkoon.

Rakennustyöt alkavat syksyllä 2018, ja niiden on määrä valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä. Empowerin ja Leonhard Weissin yhteisesti toteuttama projekti työllistää yhteensä noin 100 henkilöä.

Harku-Lihula-Sindi -linja on noin 170 kilometriä pitkä. Suurin osa siitä toteutetaan rakentamalla sekä 330 kV: n ja 110 kV: n linjat samaan mastoon. Linja varustetaan kuituoptisella suojalla salamaa vastaan.

”Tämä projekti sisältää muutamia tekniikoita, joita ei aikaisemmin ole käytetty Virossa. Torneilla on uusi muotoilu, ja kaikki liitokset tehdään räjäyttämällä ne kiinni toisiinsa ”, Empowerin Viron toimintojen johtaja Jaanis Järvet kertoo.

”Olemme iloisia, että Elering valitsi meidät toteuttamaan tämän hankkeen”, lisää Empowerin sähköverkkopalveluista vastaava johtaja Timo Kiiveri.

”Tämä on hyvä jatko yhteistyöllemme, joka alkoi vuonna 2010, kun Empower toteutti itäisen osan kantaverkkojen uudistuksesta Viron kaupunkien Tartto, Viljandi ja Sindi välillä. Tämän projektin avulla voimme edelleen vahvistaa läsnäoloamme ja markkina-asemamme Baltiassa, jatkaa Kiiveri.

Lue lisää

Katso kaikki