Eltel ja Valokuitunen solmivat 200 miljoonan euron sopimuksen

Kuva: Eltel Networks Oy/Tomi Aho

Sopimus on Eltelin kaikkien aikojen suurin sopimus Suomessa. Se astui voimaan syyskuun puolivälissä ja on kestoltaan kolme vuotta, kertoo Eltel Networks Oy tiedotteessaan.

Eltel ja Valokuitunen allekirjoittivat 15.9.2022 sopimuksen valokuituverkon rakentamis- ja ylläpitopalveluista. Eltelin mukaan sopimus moninkertaistaa aiemmat rakentamisen volyymit ja laajenee kattamaan koko Suomen. Sillä on myös merkittäviä työllistäviä vaikutuksia.

Sopimus on luonteeltaan kumppanuussopimus, jossa Eltelin vastuuseen kuuluu valokuituverkon rakentamisen projektinjohto sisältäen muun muassa materiaalihallinnan ja -logistiikan, valokuiturakentamisen maatöineen, rakentamisen teletekniset työt, liittymäasennukset palveluineen, kartoitukset ja dokumentoinnin. Uudessa sopimuskokonaisuudessa mukaan tulee myös käyttö- ja viankorjauspalvelu.

Uusi sopimus on kestoltaan kolme vuotta, jonka jälkeen on mahdollisuus vuoden optioon. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 200 miljoonaa euroa.

− On todella hienoa olla mukana rakentamassa Valokuitusen kanssa näin mahtavaa kokonaisuutta. Sekä työllistämässä niin maanrakentajia kuin kuitu- ja teknologiaosaajia että samalla mahdollistamassa suurta digitaalisten palveluiden kuten viihteen, sähköisen asioinnin ja esimerkiksi etätöiden lisääntymisen loikkaa, sanoo Eltel Networks Oy:n toimitusjohtaja Juha Luusua tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki