Eduskuntatalon Pikkuparlamenttiin aurinkovoimala

Pikkuparlamentin katolle asennetaan toukokuun 2017 aikana aurinkovoimala, joka palvelee rakennusta seuraavat vuosikymmenet. Voimalan tuottaman sähkön avulla saadaan energiaa kiinteistön valaistukseen, ilmastointiin ja laitteiden lataukseen.

Assemblin on ollut mukana Eduskuntatalon peruskorjauksessa vuodesta 2008. Eduskuntatalo on valmistunut vuonna 1931, ja nyt saneerattavaan päärakennukseen ei ole aikaisemmin tehty täydellistä peruskorjausta.

Lisänä eduskuntatalon peruskorjaukseen rakennuksen energiantuotanto päivitetään hyödyntämällä jatkossa aurinkovoimaa osana historiallisen rakennuksen kokonaisenergiataloutta. Perusparannuksen jälkeen eduskunta saa käyttöönsä täysin entisöidyt ja energiatehokkaammat tilat.

Pikkuparlamentin katolle asennetaan toukokuun 2017 aikana aurinkovoimala, joka palvelee rakennusta seuraavat vuosikymmenet. Voimalan tuottaman sähkön avulla saadaan energiaa kiinteistön valaistukseen, ilmastointiin ja eri laitteiden lataukseen. Aurinkoenergia on otettavissa käyttöön heti peruskorjauksen valmistuttua. Aurinkovoimalaratkaisu on osoitus vastuullisesta päätöksenteosta.

Assemblin Tekniset Palvelut toteuttaa aurinkovoimalan yhdessä yhteistyökumppanimme Lem-Kem Oy:n kanssa. Lem-Kem Oy on toiminut kiinteistöalalla yli 30 vuotta ja he toimittavat energiatehokkaita aurinkosähköjärjestelmiä avaimet käteen periaatteella.

Jätä kommentti

*

*