Ecorealin liikevaihto kasvoi 20 prosenttia – Kasvua vauhditti erityisesti energiaremonttien kova kysyntä

Kasvua vauhditti erityisesti energiaremonttien kova kysyntä.

Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijayritys Ecorealin liikevaihto kasvoi viime vuonna 20 prosenttia, kohoten 9,5 miljoonaan euroon. Kasvua vauhditti erityisesti energiaremonttien kova kysyntä. Ecoreal uskoo kasvun jatkuvan myös tänä vuonna, kun vastuulliset kiinteistönomistajat muuttavat toimintaansa hiilineutraaliksi ja suojautuvat kohonneilta energianhinnoilta, kertoo Ecoreal tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Ecoreal teki vuoden 2021 aikana noin 85 energiakatselmusta ja johti yli seitsemän miljoonan euron arvosta energiaremontteja. Lisäksi yritys toteutti yli 200 rakennuttamisprojektia tai muuta toimeksiantoa. Ympäristö- ja vastuullisuuspalveluissa Ecoreal teki 16 vastuullisuusraporttia sekä useita BREEAM In-Use-esiselvityksiä ja -sertifiointeja, hiilijalanjäljen laskentoja ja hiilineutraaliuden tiekarttoja. Teknisen manageerauksen piirissä kiinteistöjä oli yli 600 000 neliömetriä ja energiamanageerauksen piirissä 1 100 000 neliömetriä.

Ecorealin asiakkaiden kiinteistöissä saavutetaan yli 26 miljoonan euron elinkaarisäästöt Ecorealin tuottamien palveluiden avulla. Samalla kiinteistöjen hiilidioksidipäästöt pienenevät noin 40 000 tonnia ja kiinteistöjen sisäilma paranee.

Ecoreal jatkoi myös yrityksen prosessien kehittämistä ja saimme keväällä 2021 päätökseen laatu- ja ympäristöjärjestelmähankkeen, jossa yrityksen toiminta sertifioitiin ISO 9001 ja ISO 14001 -standardien mukaisesti.

Nopeasta kasvusta huolimatta liiketoiminta oli kannattavaa. Vuoden 2021 liiketulos oli 1,7 miljoonaa euroa. Henkilöstölle maksettiin tulospalkkioita yli 250 000 euroa, joka vastaa sivukuluineen yli 23 prosenttia tilikauden tuloksesta.

Lue lisää

Katso kaikki