Digitaalisuudesta arkipäivää rakennusalalla

NCC:n kaikki käynnissä olevat isot työmaat ovat nyt mobiilituettuja.

NCC:n rakennustyömailla saavutettiin marraskuussa tärkeä rajapyykki: käytännössä kaikki käynnissä olevat isot työmaat ovat nyt mobiilituettuja. Tämä tarkoittaa sitä, että lähes sadalla rakennustyömaalla on nyt käytössä mobiilisovellukset, joiden avulla työmaahenkilöstö pystyy tekemään laadunvarmistukseen ja viimeistelyyn liittyviä työtehtäviä. Myös työturvallisuushavainnot tehdään mobiilisti.

Sovelluksista tehtiin työmaahenkilöstölle kesällä käyttäjäkysely, jonka pohjalta lisättiin koulutusta ja tukea. Tämän jälkeen vauhti olikin huima.

”Tavoite oli 100 % vuodenvaihteeseen mennessä, mutta loppukirin ansiosta olimmekin 2 kuukautta etuajassa”, kertoo käyttöönotosta vastannut laatuinsinööri Sari Paukku.

”Lähdemme siitä, että digitaalisuus kuuluu kaikille, ja alkaa enenevissä määrin näkyä NCC:läisten arjessa. Koska teemme kaiken aikaa digitaalisuuteen liittyvää yhteistyötä asiakkaiden kanssa, on tärkeää hoitaa myös kotipesä kuntoon”, sanoo digitaalisten palveluiden kehityspäällikkö Pirita Vainio.

Asiakkaalle työmaiden digitalisoituminen näkyy kasvaneena tehokkuutena ja esimerkiksi laatuhavaintojen raportoinnin helpottumisena. Seuraavaksi digitalisointivuorossa on työmaiden perehdyttäminen.

”Bisneshyödyt digitaalisesta perehdyttämisestä ovat niin isot, että tavoite on tehdä se mahdollisimman nopeasti. Tarkoitus on saada ensimmäiset kokemukset vielä tämän vuoden puolella”, Pirita Vainio jatkaa.

Lue lisää

Katso kaikki