Daikin vahvistaa jalansijaansa Pohjoismaissa

Daikin Europe N.V. on solminut liiketoimintakauppasopimuksen Recair Oy:n kanssa.

Daikin Europe N.V. on solminut liiketoimintakauppasopimuksen Recair Oy:n jäähdytysliiketoiminnasta

Daikin Europe N.V. (Daikin), joka on globaali lämmitys-, jäähdytys- ja ilmanvaihtoratkaisujen toimittaja, on solminut liiketoimintakauppasopimuksen Recair Oy:n kanssa Recairin jäähdytysliiketoiminnan ostamisesta. Sopimuksen seurauksena Daikin siirtää ostamansa liiketoiminnan osaksi uutta myyntikonttoriaan Suomessa, ja kehittää jatkossa myyntiään Suomessa omalla nimellään.

Recair on Daikinin pitkäaikainen ja tärkeä yhteistyökumppani Suomessa, ja se on näytellyt tärkeää osaa Daikinin menestyksessä erityisesti pro-puolen jäähdytysratkaisujen myynnissä. Vuoden 2017 alkupuolelta lähtien Recair ja Daikin ovat keskustelleet pitkän tähtäimen strategisista tavoitteista ja vaihtoehdoista Daikin-tuotteiden osalta.

Tarkoituksena on ollut löytää ratkaisu, joka parhaiten tukee Daikinin merkittäviä kasvutavoitteita Suomessa. Tulevan parin vuoden aikana Daikinilla on tavoitteena kasvaa voimakkaasti ja saavuttaa kaksinumeroinen markkinaosuus sekä pro-puolen jäähdytyslaitteissa että asuinkäyttöön tarkoitettujen jäähdytyslaitteiden myynnissä. Osapuolet ovat tulleet siihen lopputulokseen, että kasvutavoitteen saavuttamiseen tarvittavat satsaukset onnistuvat parhaiten Recairin ollessa osana Daikin Groupia.

Kaupan seurauksena Recairin jäähdytyspuolen koko myyntihenkilöstö siirtyy Daikinin suomalaisen myyntikonttorin palvelukseen. Järjestely auttaa merkittävästi Daikinia toteuttamaan kasvutavoitteensa, sillä kauppa mahdollistaa Daikinille saumattoman yhteistyön Recairin kokeneen henkilöstön, olemassa olevien asiakkaiden ja päämiesten kanssa.

”Pitkä ja hyvä yhteistyö Daikinin kanssa on tullut uuteen vaiheeseensa, jossa olemme yhdistäneet jäähdytysliiketoiminnan parhaan paikallisen asiantuntemuksen ja maailman johtavan valmistajan osaamisen. Yhdistetyllä tiimillä on lähes pohjaton määrä tietoa, taitoa ja resursseja, jotka on nyt kaupan myötä niputettu poikkeuksellisen vahvaksi kokonaisuudeksi. Jatkossa suomalaiset asiakkaat voivat saada tarpeisiinsa markkinoiden parasta palvelua, jossa yhdistyy molempien osapuolten parhaat puolet.” sanoo Recair Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Kujala.

”Yrittäjähenkisyys, tekninen asiantuntemus, asiakkaasta huolehtiminen ja vahvat arvot, jotka ovat olleet takeena Recairin menestymiselle, ovat erinomaisen yhteensopivia Daikinin yrityskulttuurin kanssa. Meille on tärkeää, että Recairin jäähdytysliiketoiminnan henkilöstö ja sen johto jatkavat toimintaansa uudessa Daikin-myyntiorganisaatiossa”, sanoo Daiking Europen varatoimitusjohtaja Toshitaka Tsubouchi.

Lue lisää

Katso kaikki