Coromatic Oy ja PP-Putki Oy yhdistyvät uuden brändin alle

Saksalaisen E.On konsernin ruotsalaisen tytäryhtiön omistama Coromatic Group on myynyt Suomen toimintonsa Coromatic Oy:n avainhenkilöille sekä PP-Putki Oy:n omistajille.

Kummankin yrityksen henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä. Yritykset jatkavat erillisinä yksikköinä toistaiseksi. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihtoennuste vuodelle 2020 on noin 10 miljoonaa euroa ja ne työllistävät yhteensä noin 40 henkilöä.

Myös yritysten toiminimet muuttuvat yrityskaupan myötä. Coromatic Oy ja PP-Putki Oy käyttävät yhteistä tuotemerkkiä PCBI. Coromatic Oy muuttaa nimensä PCBI Nordic Oy:ksi ja PP-Putki PCBI Oy:ksi.

PCBI keskittyy tulevaisuudessa vahvasti Suomen kiinteistötekniikan markkinoihin, ja sen liike-idea perustuu kiinteistön kriittisten järjestelmien maahantuontiin, suunnitteluun, urakointiin ja ylläpitoon. Nykyiset ja tulevat asiakkaat toimivat pääosin konesali-, rakennus-, teollisuus- ja julkishallinnon alalla.

Pohjoismainen yhteistyö Coromatic Groupin kanssa jatkuu yhteistyösopimuksen turvin vahvana myös tulevaisuudessa.

Kummankin yrityksen toimitusjohtajana aloittaa Joni Peltola, joka on aiemmin toiminut PP-Putken toimitusjohtajana.

– Yhdistyminen luo markkinoille uudenlaisen kiinteistötekniikan asiantuntijayrityksen, jollaista Suomessa ei ole vielä nähty. Uusi yritys haastaa alan toimintatavat ja luo uudenlaisen, kokonaisvaltaisen palvelukonseptin kiinteistöalalle, Joni Peltola sanoo.

– Ero kilpailijoihin tulee kriittisen infrastuktuurin tuntemuksesta, laitteiden suorasta maahantuonnista ja räätälöidyistä palvelukokonaisuuksista aina suunnittelusta huoltoon asti.

Pohjoismaisen Coromatic Groupin toimitusjohtaja Erik Bertman näkee muutoksessa positiivisen puolen:

– Maakohtaiset kriittisen kiinteistötekniikan markkinat poikkeavat hieman toisistaan, ja siksi näemme, että tämä ratkaisu on paras Coromaticin nykyisille asiakkaille Suomessa.

 

Lue lisää

Katso kaikki