Consti Talotekniikka toteuttaa Jorvin sairaalan uuden osastorakennuksen LVI- ja sprinklerityöt

Kuva: Shutterstock

Consti Talotekniikka Oy on valittu Jorvin sairaalan uuden osastorakennuksen toteutusvaiheen allianssiin. Se toteuttaa sairaalarakennuksen LVI- ja sprinklerityöt. Asiasta kertoo Consti Oyj tiedotteessaan.

Jorvin sairaalan uuden osastorakennuksen allianssihanke on jaettu kehitys- ja toteutusvaiheisiin. Kehitysvaihe alkoi kesällä 2022 ja päättyi vuoden 2022 lopussa. Kehitysvaiheen jälkeen tilaaja teki erillisen päätöksen tammikuussa 2023 alkavan toteutusvaiheen käynnistämisestä. Talotekniset työt painottuvat vuosille 2024–2025. Uusi osastorakennus otetaan käyttöön vuonna 2026.

Jorvin sairaala-alueelle nousevan uuden osastorakennukseen kokonaispinta-ala on noin 50 000 brm2. Rakennukseen tulevat sijoittumaan synnytysosasto, lasten ja nuorten sairauksien poliklinikka, diagnostiikkakeskus sekä vuodeosastoja.

Ratkaisuissa on huomioitu erityisesti tilojen käyttäjät, minkä lisäksi suunnitelmia on ohjannut tavoite HUSin ympäristöohjelman mukaisesta energiatehokkuudesta. Energiataloudellisuuteen pyritään muun muassa ilmanvaihtokoneiden tehokkaalla lämmöntalteenotolla, järjestelmien energiatehokkuudella sekä mahdollisuudella mitata energian kulutusta.

Hankkeen allianssin muodostavat HUS, SRV ja hankkeen suunnittelijat sekä talotekniikkatoimijat. Constin osuus kehitysvaihe mukaan lukien on noin 30 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Katso kaikki