Consti Talotekniikan toimitusjohtaja Heikki Pesu luottaa yhdessä tekemiseen: ”Myös ongelmia pitää ratkoa ryhmässä”

”Lukemisessa parasta on tarinoihin uppoutuminen ja kirjojen tarjoama mielikuvitusmaailma, jossa voi elää – oli se sitten asiakirjallisuutta tai kevyttä kirjallisuutta”, sanoo Heikki Pesu. Kuvassa Pesun luettavana Lauri Seppäsen kirjoittama 90-vuotishistoriikki Pitkä putki – LVI-alan työnantajatoimintaa 1922–2012. Kuva: Anne Soininen

Heikki Pesu tekee töitä lähestulkoon vuoden ympäri, tarpeen tullen lomallakin. Stressistä ei silti ole tietoakaan. Sitä ehkäisee sisäänrakennettu ominaisuus keskittyä ja elää hetkessä.

Consti Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Heikki Pesun työpäivissä on tyypillistä se, että ne ovat aina erilaisia. Yhteistä päivissä puolestaan on se, että niissä tavataan paljon ihmisiä. Työasiat voivat olla pieniä yksityiskohtia tai suuria linjauksia – ja niitä tehdään ristiin rastiin.

− Olennaista on keskittyä kuhunkin hetkeen. Äsken kävin läpi talouspäällikön kanssa budjettia. Nyt kun olen tässä haastattelussa, olen läsnä tässä. Tunnin päästä on seuraava tapaaminen, ja silloin keskityn siihen, sanoo Pesu.

Pesun ei ole tarvinnut erikseen opetella tätä taitoa, vaan se on ollut hänelle aina luontaista.

− Mieluummin elän aina tässä hetkessä kuin mietin tunnin päästä tapahtuvaa tai tunti sitten tapahtunutta. En mieti huomisia murheita.

Samasta syystä Pesulla ei ole tarvetta tehdä tiukkaa rajaa työ- ja vapaa-ajan välille. Lauantait hän yrittää pitää töistä vapaina, mutta perjantait ovat työpäiviä ja sunnuntaitkin osittain. Sähköposteja hän lukee vielä iltaisinkin, mutta ei yleensä itse lähetä niitä enää kuuden jälkeen.

____________________________________________________________________________________________________________________

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 9/2022 Työhyvinvointi-sarjaan kuuluvasta jutusta. Millaisena Pesu näkee talotekniikka-alan työhyvinvoinnin? Kuinka hän pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan? Lue lisää ja klikkaa näköislehteen tästä.

Lue lisää

Katso kaikki