Caverionin toimitusjohtaja vaihtuu

Caverion Oyj:n hallitus on valinnut Fredrik Strandin Caverionin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän ottaa tehtävän vastaan vuoden 2014 toisen neljänneksen aikana. Strand työskentelee tällä hetkellä toimitusjohtajana Sodexolla vastaten yhtiön Pohjoismaiden liiketoiminnoista. Ruotsin kansalainen Fredrik Strand on toiminut nykyisessä tehtävässään vuodesta 2009. Vuosina 1989-2009 hän työskenteli Ericssonilla useissa johtotehtävissä. Tänä aikana hän mm. johti Ericssonin globaalia palveluliiketoimintaa ja sen kehittämistä sekä vastasi Latinalaisen Amerikan ja Yhdysvaltojen palveluliiketoiminnasta.

Caverionin nykyinen toimitusjohtaja Juhani Pitkäkoski jatkaa tehtävässään siihen saakka kunnes Fredrik Strand ottaa tehtävän vastaan. Tämän jälkeen Pitkäkoski perehdyttää uuden toimitusjohtajan tehtäväänsä ja tukee Caverionin strategisen kasvuprosessin kehittämistä raportoiden Fredrik Strandille.

”Juhani Pitkäkoski on ollut mukana rakentamassa YIT:llä kiinteistötekniikan liiketoimintaa sen alusta asti. Kyseinen liiketoiminta on kasvanut vuoden 2000 viiden sadan miljoonan euron volyymista tämän päivän Caverioniksi. Kiitän Juhania hyvästä työstä, jota hän on tehnyt johtaessaan Caverionin liiketoiminnan tähän vaiheeseen,” hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoo.

”Nyt on aika panostaa uusin voimin YIT:n jakautumissuunitelmassa määriteltyihin Caverionin listautumistavoitteisiin: Jakautuminen selkeyttää liiketoimintarakenteita, rahoitusta ja johtamista, tukee liiketoimintojen kasvustrategioita ja siten vahvistaa edellytyksiä osakkeenomistajien sijoitusten arvonnousulla.”

Fredrik Strand on valittu johtamaan tätä kehitystä hänen globaalin kokemuksensa vuoksi, joka käsittää sekä teknologian soveltamista että palveluliiketoiminnan johtamista.

“Otan innostuneena vastaan uuden tehtäväni Caverionin toimitusjohtajana. Minulla on ollut upea mahdollisuus työskennellä 20 vuotta Ericssonilla, missä toimin useissa johtotehtävissä globaalissa palveluliiketoiminnassa. Viimeiset viisi vuotta olen johtanut Sodexon liiketoimintaa Pohjoismaissa. Uskon, että Caverionilla on ainutlaatuinen mahdollisuus olla tulevaisuudessa edelläkävijä kiinteistötekniikan markkinoilla. Sen mahdollistavat Caverionin syvällinen toimialaosaaminen ja kyvykkäät ihmiset yhdistettynä digitaalisen, ’koko ajan yhteydessä olevan’ maailman tuomiin mahdollisuuksiin”, Fredrik Strand toteaa.

Lue lisää

Katso kaikki