Caverionilta talotekniikka Norjan kansallismuseoon

Caverion toteuttaa yli 38 miljoonan euron projektin Norjan uuteen kansallismuseoon.

Caverion on allekirjoittanut suuren projektisopimuksen taloteknisten järjestelmien toimittamisesta Norjan uuteen kansallismuseoon. Asiakkaana on Norjan valtion rakennuttaja Statsbygg. Sopimuksen arvo on 38,8 miljoonaa euroa.

Norjan kansallismuseosta on suunniteltu tulevan ikoninen maamerkki ja tärkeä kohtaamispaikka taiteen ystäville. Taiteeseen, arkkitehtuuriin ja designiin keskittyvä museo antaa Norjalle vahvan kansainvälisen aseman kuvataiteiden alalla. Museon pinta-ala on 54 600 m2, eli se on valmistuessaan Pohjoismaiden suurin museo.

”Näin mittavassa ja monimutkaisessa projektissa olemme riippuvaisia vakaista kumppaneista ja heidän korkealaatuisesta työstään”, sanoo Steinar Støre, uudesta kansallismuseosta Statsbyggissa vastaava projektijohtaja.

Caverionin työt alkavat kesäkuussa 2017 ja päättyvät vuonna 2019. Caverionin vastuulla on projektin toteutus seuraavien taloteknisten järjestelmien osalta: ilmanvaihto, sähköistys, informaatio- ja viestintäteknologia sekä lämmitys, vesi ja viemäri. Museon on suunniteltu avautuvan yleisölle vuonna 2019.

Lue lisää

Katso kaikki