Caverionille projekti Frankfurt am Main -lentokentälle

Yksi Euroopan vilkkaimmista kentistä laajenee uudella terminaalilla.

Yksi Euroopan vilkkaimmista kentistä laajenee uudella terminaalilla.

Caverion, osana Lindner AG:n johtamaa yhteisyritystä, toimittaa teknisiä ratkaisuja Frankfurt am Main -lentokentän G-siipeen, joka on ensimmäinen osa uutta 3-terminaalia. Frankfurtin lentokenttä on Saksan suurin ja matkustajamääriltään Euroopan neljänneksi vilkkain kenttä.

Caverionin toimitukseen sisältyy projektin johtaminen ja toteutus seuraavien teknisten järjestelmien osalta: jäähdytys; lämmitys, vesi ja viemäri; ilmanvaihto ja ilmastointi sekä palosuojaus. Sopimuksen arvo on noin 30,6 miljoonaa euroa.

Terminaali 3:een rakennetaan yhteensä 300 000 m2 bruttokerrosalaa eri toiminnoille, kuten matkustajapalveluille ja ravintoloille sekä odotustiloiksi ja toimistoiksi. Terminaali valmistuu vuonna 2023, ja tämänhetkisten arvioiden mukaan sen kautta voi vuosittain kulkea jopa 21 miljoonaa lentomatkustajaa.

Vastuullisuuden näkökulmasta uusi terminaali on suunnannäyttäjä: tehokkaan suunnittelun ja modernin teknologian ansiosta terminaali käyttää erittäin vähän lämmitysenergiaa, sillä prosessilämpöä voidaan hyödyntää rakennuksen lämmityksessä.

”Asiakkaamme arvostavat sitä, että tarjoamme kaikkien taloteknisten järjestelmien asennusta sekä teknistä huoltoa ja kunnossapitoa ja palvelujen johtamista,” sanoo Frank Krause, johtaja, Caverion Saksa.

Caverionin projekti on jo alkanut ja päättyy vuoden 2021 loppuun mennessä.


Lue lisää

Katso kaikki