Caverionille kaksi sopimusta teollisuuteen Saksassa – Asiakkaina ABB AG ja MTU Aero Engines AG

ABB Campus. Kuva: Caverion

Caverion on solminut kaksi yhteensä noin 25 miljoonan euron sopimusta tunnetuille teollisuusasiakkaille. Toinen projekti toteutetaan teknologiayhtiö ABB AG:n innovaatiokeskukseen ja toinen ilmailuteollisuuden moottorivalmistaja MTU Aero Engines AG:n uuteen tuotantohalliin. Asennettava talotekniikka räätälöidään asiakkaan toiminnan tarpeisiin, kertoo Caverion tiedotteessaan.

ABB Campus on älykäs ja kestävä

Digitalisaation ja tekoälyn innovaatiokeskus, ”ABB Campus”, sisältää mm. data- ja  tutkimuskeskuksen laboratorioineen. Noin 30 000 m2 viidessä kerroksessa tarjoaa työskentelytilat yli 1 300 hengelle. 

– Kiinteistö on suunniteltu älykkääksi rakennukseksi, jossa yhdistyvät käyttömukavuus ja ilmastonsuojelu ja jossa asennettavalla talotekniikalla on keskeinen rooli, sanoo Michael Halfmann, Head of Strategic Projects Germany, Mannheim Site Manager, ABB. 

Caverionin vastuulla on seuraavat teknologiat projektissa: ilmanvaihto- ja ilmastointi-, lämmitys-, vesi ja viemäri, jäähdytys- ja sprinklerijärjestelmät. Kiinteistön on suunniteltu valmistuvan maaliskuussa 2023. 

Uusi roottoreiden tuotantohalli MTU:lle

MTU Aero Engines on johtava siviili- ja sotilaslentokoneiden moottorivalmistaja. Yhtiön pääkonttorialueelle Müncheniin rakennetaan 14 200 neliömetrin alueelle uusi roottoreiden tuotantorakennus toimistosiipineen.

– Uudessa, lähes automatisoituja tuotantoprosesseja hyödyntävässä, tuotantohallissamme, talotekniikka on avaintekijä, sanoo Maximilian Stärfl, Structural Design Project Manager, Building and Engineering, MTU Aero Engines AG.

Caverion asentaa kiinteistöön talotekniikan, kattaen seuraavat: ilmanvaihto- ja ilmastointi, lämmitys-, vesi ja viemäri, jäähdytys- ja sprinklerijärjestelmät. Projekti toteutetaan maaliskuuhun 2023 mennessä.

Lue lisää

Katso kaikki