Caverion suitsee toimintaansa Ruotsissa

Caverion käynnistää jatkotoimenpiteitä Ruotsissa tuloksen ja käyttöasteen parantamiseksi. 

Caverion käynnistää jatkotoimenpiteitä puuttuakseen jäljellä oleviin haasteisiin Ruotsin käyttöasteessa ja tuloksessa. Nämä toimenpiteet käsittävät henkilöstövähennyksiä, nykyisten yksiköiden yhdistämisiä, jaettujen resurssien parempaa hyödyntämistä sekä teollisuuden ja talotekniikan toimintojensa yhdistämisen Ruotsissa.

Kaiken kaikkiaan näiden toimenpiteiden arvioidaan johtavan noin 160 työntekijän henkilöstövähennyksiin Ruotsissa.

Teollisuuden ja talotekniikan toimintojen yhdistämisen seurauksena kaikki noin 350 työntekijää Ruotsin teollisuuden toiminnoista siirretään Ruotsin divisioonaan.

Helmikuussa Caverion arvioi, että sillä on mahdollinen käyttöasteeseen liittyvä, enintään 10 miljoonan euron lisäriski vuonna 2017. Nyt julkaistujen tuloksen ja käyttöasteen parantamiseksi tehtävien toimenpiteiden arvioidaan aiheuttavan noin 6,3 miljoonaa euroa uudelleenjärjestelykuluja. Näiden toimenpiteiden arvioitu säästövaikutus on yhteensä noin 2,7 miljoonaa euroa vuonna 2017 ja noin 5,5 miljoonaa euroa vuonna 2018.

“Mikäli välttämätöntä, olemme valmiita toteuttamaan lisää kulusäästöjä vuonna 2017. Käyttöasteeseen liittyvän riskin koko vuoden osalta ei mielestäni pitäisi kuitenkaan ylittää helmikuussa tunnistettua tasoa”, Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta toteaa.

Lue lisää

Katso kaikki