Caverion osti Wind Controllerin – ”Tämä yritysosto on luonteva lisä Caverionin energiasektorin tarjoomaan”

Caverion on ostanut suomalaisen palveluyhtiö Wind Controllerin (“WiCo”) osakkeet. WiCo on Suomen johtava tuulivoima-alalla toimiva tekninen konsultti ja palveluntarjoaja. Sen asiakaskuntaan kuuluu voimalatoimittajia sekä tuulipuistojen omistajia, käyttäjiä ja kehittäjiä. Yritysoston myötä Caverion laajentaa energiasektorin tarjoomaansa tuulivoimasegmenttiin. Yritysosto täydentää Caverionin vahvaa osaamista energia-alalla ja tukee sen kasvustrategiaa, kertoo Caverion tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

WiCo toimii Oulussa ja tarjoaa teknistä konsultointia ja palveluja energia-alalle Pohjois-Euroopassa. Sillä on noin 40 työntekijää ja sen liikevaihto oli 5,1 miljoonaa euroa vuonna 2021. Kauppahintaa ei julkisteta.

Kestävä kehitys ja hiilineutraaliustavoitteet sekä Suomen nopeasti kasvava tuulivoimakapasiteetti lisäävät näihin liittyvien palveluiden kysyntää. WiCo tarjoaa asiakkailleen tuulipuistojen etävalvontapalveluita, kriittisten turvalaitteiden kunnossapitoa ja korjausta sekä tuulivoimaloiden ja -puistojen tarkastuksia.

– WiCo on kasvanut 10 vuodessa tunnetuksi uusiutuvan energian palvelujen tarjoajaksi. Caverionin palveluverkosto ja energia-alan kyvykkyydet tarjoavat meille erinomaisen mahdollisuuden palvella asiakkaitamme paremmin, kasvattaa asiakaspohjaamme ja laajentaa toimintaamme vastaamaan kasvavan tuulivoimakapasiteetin luomaan kysyntään, sanoo Wind Controllerin toimitusjohtaja Kari Koivikko tiedotteessa.

– Tämä yritysosto on luonteva lisä Caverionin energiasektorin tarjoomaan, johon nykyisin kuuluu muun muassa voimalaitosten, teollisuuden lämpöpumppujen ja kaukolämpöverkostojen käyttö ja kunnossapito sekä sähkönjakelujärjestelmien rakentaminen ja kunnossapito. Olemme tyytyväisiä, että voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin käynnissä olevassa energiamurroksessa ja toivotamme uudet kollegamme tervetulleiksi. Uskomme myös, että Caverionin olemassa oleva asiantuntemus ja kyvykkyydet tarjoavat lisäarvoa hankitulle liiketoiminnalle, sanoo Caverionin Teollisuusdivisioonan johtaja Elina Engman tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki