Caverion ja Assemblin Group yhdistyvät

Uuden konsernin nimeksi tulee Assemblin Caverion Group.

Kuva: Shutterstock

Pääomasijoitusyhtiö Triton on ilmoittanut yhdistävänsä suomalaisen talotekniikkayhtiö Caverionin ja sen ruotsalaisen kilpailijan Assemblin. Triton omistaa tällä hetkellä 95 prosenttia Caverionin osakkeista sekä koko Assemblinin. Uuden konsernin pääkonttori on Ruotsissa, kerrotaan Caverion oyj:n tiedotteessa.

Yhdistyminen on saanut tarvittavat viranomaisluvat ja yhdistymisen arvioidaan toteutuvan huhtikuun 2024 aikana. Caverionin välitön omistusrakenne säilyy ennallaan, eikä yhdistyminen näin ollen vaikuta käynnissä olevaan vähemmistöosakkeiden lunastusmenettelyyn. Tritonin ja Caverionissa määräysvaltaa käyttävän Crayfish BidCo Oy:n tarkoituksena on poistaa Caverionin osakkeet Nasdaq Helsingin pörssilistalta niin pian kuin tämä on käytännössä mahdollista. Pörssilistalta poistamisen arvioidaan tällä hetkellä tapahtuvan vuoden 2024 toisen neljänneksen aikana, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan uudesta konsernista tulee markkinajohtaja Ruotsin, Suomen ja Norjan markkinoilla. Yhdistettynä Caverionin asemaan pohjoisessa manner-Euroopassa, Assemblin Caverion Groupilla on hyvät edellytykset kasvulle niin orgaanisesti kuin jatkamalla strategisia yritysostoja kaikilla markkinoillaan.

Uusi konserni yhdistää molempien yhtiöiden vahvuudet ja osaamisen, tarjoten entistä kattavamman palveluvalikoiman ja kestäviä teknisiä ratkaisuja entistä laajemmalle asiakaskunnalle. Yhdistynyt Assemblin Caverion Group toimii kymmenessä maassa ja sen liikevaihto nousee noin 3,8 miljardiin euroon. Konsernilla on noin 21 900 ammattilaista, ja Assemblin Caverion Groupista tulee markkinoiden edelläkävijä, joka tarjoaa laajimmat palvelut ja huippuluokan ratkaisut rakennetun ympäristön koko elinkaarelle. Yhdistyminen toteutetaan sisäisillä rakennejärjestelyillä, joiden myötä Tritonin omistus Assemblinissa ja Caverionissa yhdistetään samaan holding-rakenteeseen. Yhdistyminen ei vaikuta Caverionin välittömään omistusrakenteeseen tai sen omistukseen tytäryhtiöissään. Caverionin asema itsenäisenä yhtiönä säilyy ennallaan, tiedotteessa kerrotaan.

Muutoksia Caverionin konsernin johtoryhmässä 

Yhdistymisen ja pörssilistalta poistumisen johdosta Caverionin johtoryhmän kokoonpano muuttuu. Talousjohtaja Mikko Kettunen jättää tehtävänsä 30.4.2024. Kansainvälisistä asiakkaista ja kaupallisesta kehityksestä vastannut johtaja Reinhard Poglitsch jää pois nykyisestä tehtävästään 5.3.2024 ja jatkaa toimitusjohtaja Jacob Götzschen neuvonantajana 30.4.2024 saakka. Samassa yhteydessä Teollisuudesta vastannut johtaja Elina Engman on jättänyt tehtävänsä, ja Suomesta ja Baltiasta vastaava johtaja Ville Tamminen on nimitetty toistaiseksi Teollisuudesta vastaavaksi johtajaksi, tiedotteessa kerrotaan.

Uuden konsernin johdon muodostavat molempien yhtiöiden johtajat. Assemblinin toimitusjohtaja Mats Johanssonista tulee Assemblin Caverion Groupin toimitusjohtaja. Caverionin toimitusjohtajasta Jacob Götzschestä tulee uuden yhtiön päätoiminen hallituksen puheenjohtaja. Assemblin ja Caverion jatkavat toimimista omilla paikallisilla brändeillään.

Lue lisää

Katso kaikki