Camfil Oy: ”Laadukkailla ilmanpuhdistimilla voidaan mahdollistaa terveysturvallinen lähikoulu”

Ilmanpuhdistin, jossa on HEPA-suodatin, poistaa ilmasta epäpuhtauksia, kuten pienhiukkasia ja viruksia. 

Laadukkailla ilmanpuhdistimilla voidaan mahdollistaa terveysturvallinen lähikoulu. Ilmanpuhdistin, jossa on HEPA-suodatin, poistaa ilmasta epäpuhtauksia, kuten pienhiukkasia ja viruksia. Tehokas ilmanpuhdistin parantaa kiinteistön energiatehokkuutta ja vähentää siivouksen tarvetta, kirjoittaa Camfil Oy tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Koronapandemia on viimeisen kahden vuoden ajan vaikuttanut koululaisiin ja opiskelijoihin ympäri maailmaa. Tässä tilanteessa tiedetään jo varmuudella, että korona leviää myös päiväkodeissa ja kouluissa, mutta lähiopetus nähdään lapsille välttämättömänä. Epidemiat aiheuttavat poissaoloja niin oppilaille kuin henkilökunnallekin ja huolissaan ovat niin vanhemmat, lapset kuin henkilöstökin.

Ilmanvaihdolla voidaan pienentää riskiä sairastua koronaan

Koneellisen ilmanvaihdon osuutta koronan torjunnassa on tutkittu muun muassa frankfurtilaisessa Goethen yliopistossa. Tutkimuksissa on todettu, että ilmanvaihdolla voidaan pienentää riskiä sairastua koronaan tiloissa, jotka vastaavat luokkaolosuhteita. WHO ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelevat HEPA- tai ULPA-suodattimilla varustettujen ilmanpuhdistimien sijoittamista tiloihin, joissa ilmanvaihto on riittämätön.

Laadukkaan ilmanvaihtojärjestelmän lisänä ilmanpuhdistimilla voidaan olla turvaamassa terveysturvallista lähikoulua. Tarttumisriski pienenee merkittävästi sellaisissakin tiloissa, jotka ovat kouluolosuhteissa tyypillisiä. Huoli siitä, ettei luokissa voida noudattaa esimerkiksi turvavälejä, pienenee olennaisesti.

Laadukkaaseen ilmanpuhdistimeen satsaaminen koronapandemian jälkeenkin on järkevää. Sisäilmahaitat aiheuttavat erimittaisia poissaoloja ja jopa elinikäisiä terveyshaittoja. Lisäksi kouluissa vuosittain jylläävien kausi-influenssien sekä muiden virusten tarttuvuus pienenee. Näin voidaan ehkäistä runsaita poissaolomääriä sekä helpottaa astma- ja allergiaoireita.

Miten voi varmistaa, että HEPA-suodatin on sellainen kuin sen tulee olla?

Camfil Oy:n mukaan markkinoilla ja erityisesti ilmanpuhdistimien yhteydessä on tarjolla myös sellaisia HEPA-suodattimiksi nimettyjä suodattimia, jotka eivät välttämättä täytä vaadittuja suodatuskriteereitä. Ainoa keino varmistaa, että HEPA-suodatin on sitä mitä luvataan, on vaatia siltä standardin EN 1822:2019 mukaisuus.

Standardissa edellytetään, että jokainen suodatin on yksilötestattu vuotojen varalta jo tehtaalla. Jokaiselle suodattimelle annetaan oma sarjanumero ja vuototestaus kohdistettuna sille sarjanumerolle tulee osoittaa dokumentoinnilla. Näin voidaan osoittaa käyttäjälle, että juuri hänen käyttöönsä tuleva HEPA-suodatin poistaa ilmasta pienimmätkin hiukkaset, myös virukset ja bakteerit.


Tarjoaako yrityksesi ratkaisuja ilmanpuhdistukseen? – Osallistu Talotekniikka-lehden koosteeseen

 

Teemme maaliskuun Talotekniikka-lehteen juttukoostetta uusista ja tehokkaista ilmanpuhdistusmenetelmistä. Haluatko kertoa omastasi?

➡️ Lähetä tuotteestasi kuva sekä napakka lyhyt teksti osoitteeseen: piritta.porthan@talotekniikka-lehti.fi

Lue lisää

Katso kaikki