CADMATIC Oy on ostanut Kymdata Oy:n

Yritysosto laajentaa CADMATICin tuoteportfoliota ja sisältää koko suomalaisen ohjelmistoyhtiö Kymdatan osakekannan, IPR:t kaikkiin yrityksen CADS-ohjelmistoihin ja kaikki toimintaan liittyvät sopimukset.

Yritysoston jälkeen CADMATICin arvioitu liikevaihto nousee n. 28 miljoonaa euroon ja henkilömäärä ylittää 200 Kymdatan työllistäessä 43 henkilöä.

Kymdatan CADS Electric -ohjelmistotuotteet sisältävät ohjelmistoja sähkö- ja automaatiosuunnitteluun, LVI-laskentaan ja -mallinnukseen sekä rakennesuunnitteluun. CADS-tuotteet täydentävät CADMATICin laivojen ja prosessilaitosten rakenne- ja mekaaniseen suunnitteluun ja tiedonhallintaan keskittynyttä tuoteportfoliota globaalilla markkinalla.

Yrityskauppa vahvistaa CADMATICin asemaa laivojen ja prosessilaitosten suunnitteluun ja tiedonhallintaan tarkoitettujen ohjelmistojen yhtenä globaalina markkinajohtajana. Lisäksi yrityskauppa tuo CADMATICille merkittäviä asiakkuuksia liittyen rakentamiseen.

Yritysoston jälkeen CADMATICilla on mahdollisuus tarjota suunnittelu- ja tiedonhallintaohjelmistoja asiakkailleen kaikkiin suunnitteludisipliineihin yhden toimittajan periaatteella (”one-stop-shop”). CADMATIC on vahva globaaleilla markkinoilla, joissa CADS-tuotteet eivät ole vielä aktiivisesti läsnä.

CADS-tuotteet puolestaan avaavat CADMATICille uusia mahdollisuuksia integroidun tuoteportfolion ja voimakkaasti kasvavan automaation myötä.

Yrityskauppa tuo CADMATICille myös merkittävän määrän sähkö-, automaatio- ja instrumentointisuunnitteluun sekä rakentamiseen liittyvää osaamista.

Molemmilla yhtiöillä on selkeät ja vahvat tulevaisuuden tuotekehitysohjelmat, ja yhtiöiden erikoisosaamisalueet tukevat hyvin toisiaan. Päällekkäisiä tuotealueita ei käytännössä ole.

”Sekä Kymdata (CADS) että CADMATIC ovat toiminnaltaan ja luonteeltaan hyvin samantyyppisiä; tuotekehityspainotteisia ja uusimman teknologian hyödyntäjiä. Näemme merkittäviä synergiaetuja ja kasvumahdollisuuksia kaikille tuotteillemme”, sanoo Kymdatan toimitusjohtaja Jyrki Metsola

Jätä kommentti

*

*