Bravida toteuttaa Sastamalan Prisman talotekniikan

Rakennuksen on määrä valmistua toukokuussa 2022.

Bravida suunnittelee ja asentaa Sastamalan keskustaajamaan rakennettavan uuden Prisman koko talotekniikan palveluna. Hankkeen pääurakoitsija on YIT.

Talotekniikka-lehti

Bravidan ja YIT:n välinen sopimus sisältää rakennuksen talotekniikkaratkaisujen eli sähkön, LVI:n, jäähdytyksen, sprinklerien ja taloautomaation suunnittelun sekä toteutuksen.

− KVR-urakkasopimus on allekirjoitettu, ja Sastamalan Prisman hanke käynnistyi huhtikuussa 2021, sanoo YIT:n hankekehityspäällikkö Janne Salonen tiedotteessa.

Rakennuksen lämmitys ja jäähdytys toteutetaan maalämmöllä. Kaupan energiatehokkuutta parannetaan myös lauhdelämmön talteenotolla.

− Haluamme myös valmiuden rakennuttaa kaupan katolle energiatehokkuutta edelleen parantavat aurinkopaneelit. Bravida tekee sähköliitokset valmiiksi, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan liikepaikkojen kehittämispäällikkö Raino Pesu.

Bravida on toiminut rakennushankkeessa varsinaisesta hankesuunnitteluvaiheesta lähtien.

− Suunnitteluvaiheen lisäksi varsinainen urakointivaihe työllistää 15–20 ammattilaistamme, kertoo Bravidan yksikön johtaja Mikko Oksanen.

Sastamalan Prisman on määrä valmistua toukokuussa 2022. Rakennus on pinta-alaltaan 8 106 kerrosalaneliömetriä, ja sen tilavuus on 59 090 m³.

Lue lisää

Katso kaikki