Bravida ostaa Peko Groupin ja laajentaa Suomeen

Bravida jalkautuu Suomeen ja ostaa Peko Groupin, joka on yksi Suomen suurimmista talotekniikan toimittajista. Pekon liiketoiminnot siirtyvät uuteen Bravidan Suomen tytäryhtiöön. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Marcus Karsten.

Yritysosto on osa Bravidan strategiaa, jonka tavoitteena on ollut toiminnan laajentaminen kaikkiin Pohjoismaihin. Bravidalla on edustus 150 paikkakunnalla Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

”Laajentuminen Suomeen on keskeinen osa kasvustrategiaamme. Peko on vahva ja hyvin hoidettu yhtiö, joka toimii kaikilla talotekniikan aloilla. Pekon ostolla olemme saavuttaneet tärkeän vaiheen paikallisten toimintojen perustamisesta. Pitkän aikavälin tavoitteena on kasvattaa Suomen liiketoimintoja edelleen,” Bravidan konsernijohtaja Mattias Johansson sanoo.

Pekon liiketoiminnot siirtyvät uuteen Bravidan Suomen tytäryhtiöön. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Marcus Karsten. Karsten toimi aikaisemmin Lemminkäinen Talotekniikka Oy:n toimitusjohtajana. Hänen johdollaan Bravida rakentaa Suomeen uutta organisaatiota, jonka rungon muodostavat Pekon toiminnot.

”Bravida on laadukas brändi. Se on tarjonnut talotekniikan palveluja menestyksellä Pohjoismaissa. Yhtiö haluaa olla merkittävä tekijä Suomen markkinoilla käynnissä olevassa muutoksessa. Tarjoamme erityisesti talotekniseen kiinteistöjen huoltoon ja ylläpitoon vahvan uuden vaihtoehdon”, Marcus Karsten sanoo.

Henkilöstö ja Peko-yhtiöiden aiemmat omistajat jatkavat yrityskaupan jälkeen vanhoina työntekijöinä.

”Uusi omistajamme tarjoaa osaamista ja vahvoja resursseja kehittää Peko-yhtiöitä eteenpäin. Asiakkaillemme voimme tarjota entistä laajemman ja joustavamman tuotevalikoiman. Odotamme innolla työskentelyä uusien pohjoismaisten kollegojen kanssa”, Peko-konsernin toimitusjohtaja Antti Peltonen sanoo.

Yrityskauppa tarvitsee vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Bravida on Pohjoimaiden suurimpia talotekniikka-alan toimijoita ja se työllistää noin 9000 ihmistä. Bravida toimittaa sähkö- ja LVI-puolen erikoispalveluja ja ratkaisukokonaisuuksia suunnittelusta urakointiin ja ylläpitoon. Bravida tarjoaa kiinteistön ylläpidon ja urakoinnin kokonaisuuksia ja kehittää ennakoivaa huoltotoimintaa.

PEKO-konserniin kuuluvat yritykset tekevät monipuolista ja laaja-alaista talotekniikan urakointi- ja huoltotoimintaa Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja pääkaupunkiseudun alueella. Konserni työllistää Suomessa noin 320 talotekniikan ammattilaista. Yritysryhmään kuuluvien yhtiöiden liikevaihto vuonna 2014 oli 67 miljoonaa euroa

 

Lue lisää

Katso kaikki