Bravida Finlandilla vahva tilauskanta

Bravida-konserni julkaisi tänään neljännesvuosiraporttinsa loka-joulukuulta 2023.

Kuva: Bravida

Bravida Finlandilla vahva tilauskanta ja lähes 200 miljoonan euron liikevaihto. Bravida Finlandin tilauskanta kasvoi 11,5 prosenttia 117,9 miljoonaan euroon. Vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 52,1 miljoonaa euroa. EBITA oli 3,2 miljoonaa ja EBITA-marginaali säilyi hyvällä tasolla 6,1 prosentissa, kerrotaan Bravidan tiedotteessa.

Koko vuoden osalta liikevaihto kasvoi 14,8 prosenttia 195,6 miljoonaan euroon ja EBITA 7,6 miljoonaan euroon. EBITA-marginaali oli 3,9 prosenttia. 

– Henkilökuntamme venyminen ja asiakkaiden luottamus on ollut ensiarvoisen tärkeää haastavissa olosuhteissa. Kasvumme tuli yritysostoista, mutta myös orgaanisesti. Tulokseen vaikuttivat jonkin verran projektien alaskirjaukset ja materiaalien hinnan nousut pitkäkestoisissa projekteissa. Vuoden aikana saatujen uusien tilausten määrä oli 185 miljoonaa euroa, Bravida Finlandin toimitusjohtaja Marko Holopainen kertoo tiedotteessa.

Bravidassa uskotaan heikohkosta uudisrakentamisen suhdannenäkymästä huolimatta palveluliiketoiminnan, korjausrakentamisen, vihreän siirtymän sekä teollisuussektorin luovan mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen. 
 

Kasvua neljännen kvartaalin aikana 

Bravida-konsernin liikevaihto kasvoi kaksi prosenttia ja oli 8 106 miljoonaa Ruotsin kruunua (7 945). Tilauskanta oli hyvällä tasolla ja oli 17 000 miljoonaa Ruotsin kruunua (16 881). EBITA-marginaali oli odotusten mukaisesti 7,4 prosenttia (8,4), tiedotteessa kerrotaan.

Markkinaympäristö jatkuu epävarmana ja Bravida noudattaa edelleen toimintamalliaan ‘kannattavuus ennen volyymia’.

– Hyödynnämme osaamistamme infrastruktuuriprojekteissa, joissa kysyntä pysyy vahvana. Investointimme energiatehokkuuspalveluihin ja -ratkaisuihin tuottavat myös tulosta. Niihin sisältyy rakennusautomaatio, jonka vuosittainen liikevaihto on kasvanut yli miljardiin Ruotsin kruunuun. Lisäksi jatkamme orgaanisen kasvumme täydentämistä todistetusti toimivalla yritysostostrategiallamme,” Bravidan konsernijohtaja Mattias Johansson sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki